Otomotiv
Giriş Tarihi : 08-04-2019 11:11   Güncelleme : 14-07-2019 12:41

Honda, Türkiye'deki üretimi durduracak

Otomotiv üreticilerinden Honda Türkiye, 2021 yılında mevcut Civic Sedan modelinin üretiminin tamamlanmasını takiben Türkiye'deki otomobil üretim operasyonunu sonlandıracak.

Honda, Türkiye'deki üretimi durduracak

Japon otomotiv devi Honda, Türkiye'deki üretimini sonlandıracak. Alınan karar ile ilgili şirketin Türkiye Başkanı Takuya Tsumura, açıklamalarda bulundu. Tsumura, “Hızla değişen piyasa dinamikleri ve teknolojik gelişmelere öncülük etme ihtiyacının farkındayız. Bu durum, Türkiye’deki otomobil üretim operasyonumuzu da kaçınılmaz olarak etkiliyor. Bu küresel kararı mümkün olan en makul şekilde uygulamak adına, karardan etkilenen çalışanlarımızın ihtiyaç duydukları tüm desteği sağlayacağız” diye konuştu.

SATIŞ DEVAM EDECEK

“Honda’nın Türkiye’de son birkaç yılda ortaya koyduğu etkileyici performans, şirketin Türkiye piyasasına duyduğu büyük güvenin en önemli kanıtıdır” diyen Takuya Tsumura, Türkiye'de 22 yıl üretim yapmaktan gurur duyduklarını ifade etti. Takuya Tsumura, “Honda Türkiye olarak satış ve satış sonrası operasyonlarımız da müşterilerimize sunduğumuz yüksek hizmet kalitemizi 2021 yılından sonraki dönemde de sürdüreceğiz. Bu doğrultuda, Türkiye’de araç ithalatı ve dağıtımını içeren otomobil operasyonları kesintisiz olarak devam edecektir. Honda Motosiklet operasyonları bu karardan etkilenmeyecek” ifadesini kullandı.