Teslimatlar
Giriş Tarihi : 28-07-2020 13:21   Güncelleme : 28-07-2020 13:21

Custom Ankara'da

Ford Otosan, Türkiye’nin ilk ve tek yerli şarj edilebilir, hibrit elektrikli ticari aracı Custom PHEV’i Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a teslim etti. Segmentinin ilki olan elektrikli hibrit modeli, Ford’un Valensiya, Köln ve Londra çalışmalarının ardından, Ankara yollarında da boy gösterecek.

Custom Ankara'da

Ford Otosan tarafından Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne teslim edilen araçlarla hem kullanıcıların şehirlerde yaşayacağı elektrikli araç deneyimleri gözlemlenecek hem de araçlardan alınacak veriler, Ford Otosan ürün geliştirme süreçlerinde kullanacak. Ankara Büyükşehir Belediyesi de elektrikli araçlar ile taşımacılık hizmetleri sunacak. Araçlardan biri Ankara Kalesi’nde vatandaşlara ücretsiz servis hizmeti sağlayacak, diğeri ise Ankara’da vatandaşın şikayetlerine mobil olarak hizmet vermek, saha ziyaretlerinde bulunmak üzere uygulamaya alınan Başkent Mobil - Başkent 153 hattı için hizmet vererek, farklı rotalarda çalışacak.

ÇEVRECİ UYGULAMA

Teslim alınan elektrikli hibrit Custom PHEV araçlarla ilgili konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Ankara’yı akıllı bir başkent yapmak, daha temiz, sürdürülebilir ve çevreci uygulamalarla vatandaşımızın hayatını kolaylaştıracak teknolojileri şehrimizde kullanmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu konuda Avrupa’daki örnekleri inceledik. Avrupa Birliği’nin iklim değişikliği ile mücadele kapsamındaki politikaları ile uyumlu çalışmaları halkımız için hizmete almayı hedefliyoruz. Ford Otosan’ın Türkiye’de ürettiği, hibrit elektrikli Custom PHEV araçları Ankara’mızın hizmetine sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz" ifadesini kullandı.