Teslimatlar
Giriş Tarihi : 01-12-2023 21:08   Güncelleme : 13-01-2024 17:52

e-ATA’lar İtalya’da!

Türk mühendislerinin tasarlayıp, Türk işçilerinin ürettiği otobüsler, İtalyanların da tercihi oldu. Karsan tarafından üretilen e-ATA otobüsler, İtalya’ya teslim edilen ilk elektrikli 18 metre araç olarak tarihe geçti. Karsan CEO’su Okan Baş, “e-Jest ve e-Atak satışlarımızdan sonra şimdi de e-ATA ile İtalya pazarına girdik” dedi.

e-ATA’lar İtalya’da!

Toplu taşıma sektörünün dönüşümüne öncülük eden Karsan, yenilikçi ürünleriyle Avrupa’nın tercihi olmaya devam ediyor. İtalya’da TPER’den aldığı 24 adetlik e-ATA siparişin ilk araçlarını bölgeye teslim etti. Bologna şehrinin Maggiore Meydanı’nda yapılan araç teslim törenine Vali Matteo Lepore, Meclis Üyesi Valentina Orioli, Ulaştırma ve Altyapıdan Sorumlu Meclis Üyesi Andrea Corsini ve TPER Başkanı Giuseppina Gualtieri katıldı. Törende Karsan CEO’su Okan Baş ve ekibi de hazır bulundu.

MİLYONLUK TESLİMAT

TPER, Bologna şehrinde kamu şirketi olarak toplu taşıma hizmeti veriyor. Şirket, alımını yaptığı 18 metrelik otobüslerle, bölgenin toplu taşıma dönüşümünde etkin rol üstlendi. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Karsan CEO’su Okan Baş, “TPER’den kazandığımız ihaleyle, Bologna’da hizmet vermeye başlayacak olan e-ATA otobüslerimiz şehrin, ilk elektrikli 18 metre araçlarıdır. Ayrıca İtalya’ya ilk pantograf elektrikli 18 metre otobüs teslim etmenin de mutluluğunu yaşıyoruz. nlaşmaya geçen yıl imza attık. Toplamda teslim edeceğimiz 24 adet elektrikli aracımız, 18.2 milyon Euro değerindedir” ifadesini kullandı.

YOĞUN TALEP VAR!

Karsan’ın elektrikli araçlarda global olarak büyüme yönünde adımlar attığını vurgulayan Okan Baş, “Avrupa ülkelerine birbirinden iddialı modellerimiz e-Jest ve e-Atak yoğun bir şekilde devam ediyor. Şimdi de e-ATA ile İtalya pazarına girmekten mutluluk duyuyoruz. Otomotivin kalbi bu ülkedeki büyümemize güçlenerek devam edeceğiz. İtalya’da var olan 50 adetlik elektrikli araç filomuzu, 2023 yılı sonunda ikiye katlayarak 100 adede çıkaracağız. İtalya’da ve hedef ülkelerimizde büyümemizi sürdürerek Avrupa ve Kuzey Amerika’da bu yılsonunda bin adet Karsan elektrikli aracımızı hizmete sunacağız” diye konuştu.