Otomotiv
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:12   Güncelleme : 23-08-2019 13:47

Isuzu Novo ile liderliğe oynayacak

Anadolu Isuzu, 7 metre segmentini tümüyle yeniden tasarlayarak Novo’yu pazara sundu.

Isuzu Novo ile liderliğe oynayacak

 

Anadolu Isuzu, 7 metre segmentini tümüyle yeniden tasarlayarak Novo’yu pazara sundu. “Hodri meydan” sloganıyla yola çıkan Isuzu; Novo, Novo Lux ve Novo Ultra modelleriyle hem Türkiye hem de Avrupa Pazar liderliğini hedefliyor.

Isuzu Novo modelinde 155 beygirlik Isuzu motoru bulunurken, Isuzu Novo Lux ve Novo Ultra modellerinde 190 beygirlik Isuzu motoru sunuluyor. Tüm versiyonlarda kullanılan Isuzu motorları Euro 4 emisyon regülasyonuna uymakta. Ayrıca araçta kullanılan DPD Sistemi sayesinde Adblue gibi bir ilave sıvı maddesine ihtiyaç duyulmuyor.

Donanım ve konfor olanakları açısından üstün teknoloji ile donatılan Novo modellerinde sürücü dashboard kliması, fan üflemeli sıcak hava kanallı kalorifer sistemi, uzaktan kumandalı ön kapılar, ayarlı ve elektrik kumandalı rezistanslı boynuz tipi ayna, havalı sürücü koltuğu, şoför ünitesi üzeri kilitli dolap, hostes koltuğu ve AM/FM CD çalarlı radyo standart ekipman olarak sunuluyor. Novo’nun bagajı ise 4 m3.

Novo’nun Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapılan tanıtımına TOFED, TTDER, İSTAB, TÖHOB yöneticilerinin yanı sıra şehirlerarası yolcu ile turizm taşımacıları ve özel halk otobüs sahipleri katıldı. Gecede Isuzu kurmayları ile birlikte bayii temsilcileri de tam kadro hazır bulundu.

LİDERLİK DOĞUŞTAN

Gecenin açılış konuşmasını yapan Pazarlama ve Satış Direktörü Fatih Tamay, araç hakkında teknik bilgiler verdi. Aracın her türlü testten başarıyla geçtiğini de açıklayan Tamay, “Güvenlik en üst düzeyde. Isuzu Novo serisi ile hedefimiz iç pazar ile birlikte Avrupa pazarında da liderlik. Rakiplerimize büyük fark atacağımız inancındayım. Lider sonradan olunmaz, lider doğar ve bunun içinde hodri meydan diyorum” .

GÜÇLÜ MOTOR

Isuzu, 4HK1 Motorunu dünyada gelişlen çevreci trendler ve düşlük işletim gideri ihtiyaçlarına paralel olarak dizayn etmiş. Yeni nesil Isuzu motorları artan periyodik bakım aralıklarının yanı sıra düşük yakıt tüketimiyle de ön plana çıkmakta. 4 silindirli sıralı direkt enjeksiyonlu, 5.2 litre hacminde, dünya dizel motor üretiminde dayanıklılığını ispatlamış.

Isuzu dizel motor, performansını ve torku artırmak amacıyla motor turbo ve inter cooler ile donatılmıştır ve kuru silindir gömlekleri ve krank mili ile birlikte dökme demir silindir bloğuna sahip. Common Rail yakıt enjeksiyon sistemi, AB regülasyonlarınca denetlenmesi gereken azot emisyonlarını minimum düzeye indiren su soğutmalı egzoz gazı devridaim sistemi (EGR) ve yanma odası değişikliği bulunmakta. Daha büyük motor hacmi Common Rail enjeksiyon sistemi ile birlikte 2600 devirde maksimum güç çıkışını 155 HP veya 190 HP ve 1600 ile 2000 devir arasındaki sabit tork değerini Euro 4 emisyon gerekliliklerini karşılayan 419 Nm veya 513 Nm olarak artırıyor.

HER YERDE ISUZU

Isuzu Motors Limited Bölge Sorumlusu Makoto Suzuki ise yaptığı konuşmada özetle şunları kaydetti:

Isuzu ismi Japonya’da ilk olarak 1934’te duyulmuştur. İsim, Japonya’nın en eski mabedi olan Ise Shrine of Mie yakınlarındaki Isuzu Nehri’nden gelmektedir. Şirket bugün bilinen “Isuzu Motors Ltd” unvanını ise 1949 yılında almıştır.

Isuzu Motors Limited, dünyanın önde gelen ticari araç ve dizel motor üreticilerinden biridir. Her daim yeniliklerin öncüsü olan Isuzu, 1936 yılında Japonya’nın ilk dizel motorunu üretmiştir. Bugün ise çevre dostu dizel teknolojisi araştırmalarının öncüsü konumundadır. Isuzu ürünleri dünya çapında 130’dan fazla ülkede bulunmakta ve faaliyette bulunduğu 23 ülkede en azından bir ürün kategorisinde Pazar lideri konumundadır.
 

Dizel motorları alanında iyi bir üne sahip olan Isuzu, 1936 yılında ürettiği Japonya’nın ilk hava soğutmalı oto dizel motorundan bu yana 19 milyona yakın dizel motor üretmiştir. Şirkete duyulan saygı sadece 70 yıllı aşan tarihçesinden değil aynı da bunca yıl boyunca değişen toplumun ve pazarın ihtiyaçlarına akılcıl çözümler sunmasından kaynaklanmaktadır.

Sadece geçen sene 1.000.000 dizel motor üretimi yapan Isuzu, günümüzde üç Avrupalı üreticiyle birlikte, dünyanın en büyük dizel motor üreticileri arasında yer almaktadır. Yılda 1.000.000’dan fazla dizel motor üreten Isuzu, 1000cc’lik güç ünitesinden 24 litrelik ağır iş makinelerinin motorlarına kadar geniş bir ürün yelpazesine sahiptir.

TÜRKİYE’NİN AVRUPA BİRİNLİĞİNDE PAYIMIZ BÜYÜK

Avrupa Euro 4 emisyon regülasyonuna uygun ilk aracı ürettiklerini dile getiren Anadolu Isuzu Genel Müdürü Ömer Ablay, “Anadolu Isuzu 1986 yılından buyana otobüs üretiyor. Bu konuda kça tecrübe sahibiyiz. AB standartlarına uyumlu otobüs ürettik. Uzun ve zorlu test süreçlerini aşmamızda bu tecrübemiz etkili olmuştur. Kaliteli bir araç ürettik ve bu kaliteyi sizler kullandıkça hissedeceksiniz. Avrupa otomotiv pazarında Türkiye’nin bir numara olmasında Isuzu’nun önemli payı vardır. Novo otobüs serimiz ile de büyük Pazar payı yakalayacağımıza yürekten inanıyorum. Zaten güç yürekten gelir.”

Ablay, konuşmasına şöyle devam etti: “Güvenlik açısından da bir çok yenilik yapılan Novo ailesinin tüm modellerinde ABS ve ASR fren sistemi standart olarak sunulurken, Novo Ultra versiyonun da arka havalı süspansiyon sistemi ve ön/arka disk frenler standart olarak sunulmaktadır. Günümüzde lüks binek araçlarda güvenlik açısından vazgeçilmez bir ekipman olan Immobilizer, tüm Novo serisi küçük otobüsler de standart ekipman olarak Isuzu müşterilerine sunuluyor. Gene tüm Novo modellerinde ön sıradaki koltuklar için 3 noktalı, rahat kullanımlı yolcu koltuğu emniyet kemerleri standart güvenlik donanımı olarak verilmekte. Araç sahipleri dilerlerse 3 noktalı emniyet kemerlerini tüm yolcu koltuklarında opsiyon olarak tercih edebiliyor.”

İLK TESLİMAT MİNİTUR’A
 

Yapılan konuşmaların ardından görsel şölen eşliğinde aracın tanıtımı yapıldı. Pazarlama ve Satış Direktörü Fatih Tamay ile birlikte aracın direksiyonuna geçen Minitur’un sahibi Mehmet Öksüz ilk aracı aldığını açıkladı. Öksüz, “Novo’nun seri üretime geçmesiyle birlikte filo alımı yapacağız” açıklamasını yaptı.

 

 

TEKNİK ÖZELLİKLER

NOVO (EURO4)

ÖLÇÜLER (mm)

 

Dingil Mesafesi

3385

Azami Uzunluk

7270

Azami Genişlik

2270

Azami Yükseklik

3350

Ön iz genişliği

1904

Arka iz genişliği

1650

Ön Uzunluk

1640

Arka Uzunluk

2245

İç Yükseklik

1910

AĞIRLIKLAR (kg)

 

Azami Yüklü Ağırlık

max:8800

Boş Ağırlık

5700-6500

Boş Ağırlık(ölçülen)

5874

Ön Aks Kapasitesi

3200

Arka Aks Kapasitesi

5600

YOLCU KAPASİTESİ

27(o)+1(h)+1(s)

MOTOR

 

Model

4HK1TCN
EURO 4

Tip

Common-Rail Turbo-dizel Intercooler

Silindir A

4

Motor Hacmi (cc)

5193

Maksimum Net Güç 

114 kW (155hp) / 2600 rpm

Maksimum Net Tork 

419 Nm / 1600 - 2000 rpm

DEBRİYAJ

Hidrolik kumandalı Diyafram yaylı, tek kuru plakalı

ŞANZIMAN

 

Model

MYY

Vites sayısı, tipi

6ileri, 1 geri, Manuel, overdrive

Arka Dingil Tahvil Oranı

4,777

PERFORMANS

 

Maksimum Hız (km/h)

105

Tırmanma Yeteneği (%)

33,2

SÜSPANSİYON

 

Ön Süspansiyon

parabolik çelik alaşımlı yaprak yaylı

Arka Süspansiyon

parabolik çelik alaşımlı yaprak yaylı

FREN SİSTEMİ

 

Ön/Arka

kampana/kampana

Fren Sistemi

Tam havalı, çift devreli,otomatik ayarlı, ABS'li fren sistemi

Yardımcı Fren

Vakum takviyeli eksoz freni arka tekerlekler üzerinde etkili imdatfreni

DİREKSİYON

Hidrolik
Yükseklik ve açı ayarlı 

ELEKTRİK SİSTEMİ

 

Nominal Gerilim

24V

Akümülatör

24V (2X12V)-105 Ah

Alternatör

24V - 100A

Marş Motoru

24V - 4,5kW

YAKIT DEPOSU (lt)

130

LASTİKLER

215/75R17,5

 

 

DONANIM ÖZELLİKLERİ NOVO (EURO4) GENEL DONANIM   Klima  dijital klima standard Tropik İklim Kliması O Sürücü Dashboard Kliması S Kuru tip hava filtresi S Fan Üflemeli Sıcak Hava Kanallı Kalorifer Sistemi S İlave Ön Isıtıcı O Panel Radyatör O Takograf O GÜVENLİK   IMMOBILISER S ABS S ASR S Eksoz Freni S Tavan Emniyet Çıkışı + Havalandırma kapağı S Sağ Sol Ön İkili Koltuklar-Arka 3 Koltuk 3 Noktalı Makaralı Emniyet Kemerli-Diğer Koltuklar 2 Noktalı Makaralı Emniyet Kemerli S Bütün Koltuklar 3 Noktalı Makaralı Emniyet Kemerli O Arka Park Sensörü O Geri Vites İkaz Sistemi S Yakıt Isıtıcısı  O Yangın Söndürücü O Merkezi Bagaj Kilit Sistemi N/A Kilitli Yakıt Depo Kapağı S DIŞ   Metalik Boya O Kapı Sistemi tek kanatlı havalı dışa açılır Uzaktan Kumandalı Kapılar S Ön Sis Farları O Rezistanslı Boynuz Tip Ayna S Sağ Ön Göğüs Ayna S Elektrik Kumandalı Dış Aynalar O Ön Cam yekpare,
renkli Yan Camlar yekpare,
renkli Sürgülü Sürücü Camı S Rezistanslı Sürücü Camı  S
Zaman ayarlı Rezistanslı Ön Kapı Camı S Güneş Siperliği S Ön Cam İçin Elektrikli Güneş Siperliği O Flato O Ön Silecekler ve Yıkayıcılar 3 hızlı Çift Cam O Kayak Kutusu Bağlama Braketi N/A Lastik Şişirme İçin Hava Tertibatı O Jant Kapakları Plastik
Standard İÇ
Şöför / Yolcu / Hostes Mahali   Havalı Sürücü Koltuğu S Şoför Ünitesi Üzeri Dolap S Deri Yolcu Koltuğu O Yolcu Koltuğu Ayak Dayama Ünitesi O Orta koridor Tarafı Yolcu koltuğunda Kolçak S Yolcu Cam Tarafı Kol Dayama Ünitesi O Maun Kaplama Kol Dayama Ünitesi O Yolcu koltukları Geriye yatma standard ;
dışa açılabilme opsiyon Şapkalıklar Plastik Izgaralı (S) / Kumaş Kaplı (O) İç Döşeme Malzemeleri   Koltuk Malzemesi Yerli Kumaş Tavan Kaplama Malzemesi a-Formika Std. /
Kumaş Opsiyonel
b-FRP Opsiyonel Yan Duvar Kaplaması Moket Bagaj Halı Kaplaması O Koridor Kaplama Malzemesi Vinil üzeri halı opsiyon Torpido   Ergonomik Torpido S Direksiyon Yükseklik ve açı ayarlı hidrolik Dijital Saat S Devir Saati S Aydınlatmalar   İç Tavan Aydınlatması Tavanda sürekli Şoför Tarafı Aydınlatma Ünitesi S Basamak Lambaları S Bagaj Lambaları S Ses / Görüntü Üniteleri   CD PLAYER AM/FM radyo S Anten S Hoparlör S Amfi ve Mikrofon O Her Yolcu İçin Kulaklık Ünitesi(Tek Kanal) O Navigatör O TV-Video O Servis Üniteleri   Buzdolabı (ön veya arkada) O Koltuk Arkası Tepsisi O Koltuk Arkası Magazin Tutucu File S Çay-Kahve Makinası O

 

 

TEKNİK ÖZELLİKLER NOVO lüx (EURO4) ÖLÇÜLER (mm)   Dingil Mesafesi 3385 Azami Uzunluk 7270 Azami Genişlik 2270 Azami Yükseklik 3350 Ön iz genişliği 1904 Arka iz genişliği 1650 Ön Uzunluk 1640 Arka Uzunluk 2245 İç Yükseklik 1910 AĞIRLIKLAR (kg)   Azami Yüklü Ağırlık max:8800 Boş Ağırlık 5700-6500 Boş Ağırlık(ölçülen) 5874 Ön Aks Kapasitesi 3200 Arka Aks Kapasitesi 5600 YOLCU KAPASİTESİ  27(o)+1(h)+1(s) MOTOR   Model 4HK1TCC
EURO 4 Tip Common-Rail
Turbo-dizel
Intercooler Silindir A 4 Motor Hacmi (cc) 5193 Maksimum Net Güç  140 kW (190hp) / 2600 rpm Maksimum Net Tork  513 Nm / 1600 - 2000 rpm DEBRİYAJ Hidrolik kumandalı Diyafram yaylı, tek kuru plakalı ŞANZIMAN   Model MZZ Vites sayısı, tipi 6ileri, 1 geri, Manuel, overdrive Arka Dingil Tahvil Oranı 4,777 PERFORMANS   Maksimum Hız (km/h) 105 Tırmanma Yeteneği (%) 45,4 SÜSPANSİYON   Ön Süspansiyon parabolik çelik alaşımlı yaprak yaylı Arka Süspansiyon parabolik çelik alaşımlı yaprak yaylı FREN SİSTEMİ   Ön/Arka kampana/kampana Fren Sistemi Tam havalı, çift devreli,otomatik ayarlı, ABS'li fren sistemi Yardımcı Fren Vakum takviyeli eksoz freni arka tekerlekler üzerinde etkili imdatfreni opsiyonel retarder DİREKSİYON Hidrolik
Yükseklik ve açı ayarlı  ELEKTRİK SİSTEMİ   Nominal Gerilim 24V Akümülatör 24V (2X12V)-105 Ah Alternatör 24V - 100A Marş Motoru 24V - 4,5kW YAKIT DEPOSU (lt) 130 LASTİKLER 215/75R17,5
DONANIM ÖZELLİKLERİ NOVO lüx (EURO4) GENEL DONANIM   Klima  dijital klima standard Tropik İklim Kliması O Sürücü Dashboard Kliması S Kuru tip hava filtresi S Fan Üflemeli Sıcak Hava Kanallı Kalorifer Sistemi S İlave Ön Isıtıcı O Panel Radyatör O Takograf O GÜVENLİK   IMMOBILISER S ABS S ASR S Retarder O Eksoz Freni S Tavan Emniyet Çıkışı + Havalandırma kapağı S Sağ Sol Ön İkili Koltuklar-Arka 3 Koltuk 3 Noktalı Makaralı Emniyet Kemerli-Diğer Koltuklar 2 Noktalı Makaralı Emniyet Kemerli S Bütün Koltuklar 3 Noktalı Makaralı Emniyet Kemerli O Arka Park Sensörü O Geri Vites İkaz Sistemi S Yakıt Isıtıcısı  O Yangın Söndürücü O Merkezi Bagaj Kilit Sistemi O Kilitli Yakıt Depo Kapağı S DIŞ   Metalik Boya O Kapı Sistemi tek kanatlı havalı dışa açılır Uzaktan Kumandalı Kapılar S Ön Sis Farları S Rezistanslı Boynuz Tip Ayna S Sağ Ön Göğüs Ayna S Elektrik Kumandalı Dış Aynalar S Ön Cam yekpare
renkli Yan Camlar yekpare,
renkli Sürgülü Sürücü Camı S Rezistanslı Sürücü Camı  S
Zaman ayarlı Rezistanslı Ön Kapı Camı S Güneş Siperliği S Ön Cam İçin Elektrikli Güneş Siperliği O Flato O Ön Silecekler ve Yıkayıcılar 3 hızlı Çift Cam O Kayak Kutusu Bağlama Braketi O Lastik Şişirme İçin Hava Tertibatı O Jant Kapakları Paslanmaz Standard İÇ
Şöför / Yolcu / Hostes Mahali   Havalı Sürücü Koltuğu S Şoför Ünitesi Üzeri Dolap S Deri Yolcu Koltuğu O Yolcu Koltuğu Ayak Dayama Ünitesi O Orta koridor Tarafı Yolcu koltuğunda Kolçak S Yolcu Cam Tarafı Kol Dayama Ünitesi O Maun Kaplama Kol Dayama Ünitesi O Yolcu koltukları Geriye yatabilir ve yana açılabilir Şapkalıklar Kumaş Kaplı Lux Şapkalık İç Döşeme Malzemeleri   Koltuk Malzemesi Yerli Kumaş Tavan Kaplama Malzemesi a-Formika /
Kumaş Standart
b-FRP Opsiyonel Yan Duvar Kaplaması Moket Bagaj Halı Kaplaması O Koridor Kaplama Malzemesi Vinil üzeri halı opsiyon Torpido   Ergonomik Torpido S Direksiyon Yükseklik ve açı ayarlı hidrolik Dijital Saat S Devir Saati S Aydınlatmalar   İç Tavan Aydınlatması Tavanda sürekli Şoför Tarafı Aydınlatma Ünitesi S Basamak Lambaları S Bagaj Lambaları S Ses / Görüntü Üniteleri   CD PLAYER AM/FM radyo S Anten S Hoparlör S Amfi ve Mikrofon S Her Yolcu İçin Kulaklık Ünitesi(Tek Kanal) O Navigatör O TV-Video O Servis Üniteleri   Buzdolabı (ön veya arkada) O Koltuk Arkası Tepsisi S Koltuk Arkası Magazin Tutucu File S Çay-Kahve Makinası O

 

 

TEKNİK ÖZELLİKLER

NOVO ultra (EURO4)

ÖLÇÜLER (mm)

 

Dingil Mesafesi

3385

Azami Uzunluk

7270

Azami Genişlik

2270

Azami Yükseklik

3350

Ön iz genişliği

1914

Arka iz genişliği

1650

Ön Uzunluk

1640

Arka Uzunluk

2245

İç Yükseklik

1910

AĞIRLIKLAR (kg)

 

Azami Yüklü Ağırlık

max:8800

Boş Ağırlık

5700-6500

Boş Ağırlık(ölçülen)

5874

Ön Aks Kapasitesi

3200

Arka Aks Kapasitesi

5600

YOLCU KAPASİTESİ

27(o)+1(h)+1(s)

MOTOR

 

Model

4HK1TCC
EURO 4

Tip

Common-Rail
Turbo-dizel
Intercooler

Silindir A

4

Motor Hacmi (cc)

5193

Maksimum Net Güç 

140 kW (190hp) / 2600 rpm

Maksimum Net Tork 

513 Nm / 1600 - 2000 rpm

DEBRİYAJ

Hidrolik kumandalı Diyafram yaylı, tek kuru plakalı

ŞANZIMAN

 

Model

MZZ

Vites sayısı, tipi

6ileri, 1 geri, Manuel, overdrive

Arka Dingil Tahvil Oranı

4,777

PERFORMANS

 

Maksimum Hız (km/h)

105

Tırmanma Yeteneği (%)

45,4

SÜSPANSİYON

 

Ön Süspansiyon

parabolik çelik alaşımlı yaprak yaylı

Arka Süspansiyon

Hava körüklü süspansiyon

FREN SİSTEMİ

 

Ön/Arka

disk/disk

Fren Sistemi

Tam havalı, çift devreli,otomatik ayarlı, ABS'li fren sistemi

Yardımcı Fren

Vakum takviyeli eksoz freni arka tekerlekler üzerinde etkili imdatfreni opsiyonel retarder

DİREKSİYON

Hidrolik
Yükseklik ve açı ayarlı 

ELEKTRİK SİSTEMİ

 

Nominal Gerilim

24V

Akümülatör

24V (2X12V)-105 Ah

Alternatör

24V - 100A

Marş Motoru

24V - 4,5kW

YAKIT DEPOSU (lt)

130

LASTİKLER

215/75R17,5

 

 

DONANIM ÖZELLİKLERİ NOVO ultra (EURO4) GENEL DONANIM   Klima  dijital klima standard Tropik İklim Kliması O Sürücü Dashboard Kliması S Kuru tip hava filtresi S Fan Üflemeli Sıcak Hava Kanallı Kalorifer Sistemi S İlave Ön Isıtıcı O Panel Radyatör O Takograf O GÜVENLİK   IMMOBILISER S ABS S ASR S Retarder O Eksoz Freni S Tavan Emniyet Çıkışı + Havalandırma kapağı S Sağ Sol Ön İkili Koltuklar-Arka 3 Koltuk 3 Noktalı Makaralı Emniyet Kemerli-Diğer Koltuklar 2 Noktalı Makaralı Emniyet Kemerli S Bütün Koltuklar 3 Noktalı Makaralı Emniyet Kemerli O Arka Park Sensörü O Geri Vites İkaz Sistemi S Yakıt Isıtıcısı  O Yangın Söndürücü O Merkezi Bagaj Kilit Sistemi O Kilitli Yakıt Depo Kapağı S DIŞ   Metalik Boya O Kapı Sistemi tek kanatlı havalı dışa açılır Uzaktan Kumandalı Kapılar S Ön Sis Farları S Rezistanslı Boynuz Tip Ayna S Sağ Ön Göğüs Ayna S Elektrik Kumandalı Dış Aynalar S Ön Cam yekpare
renkli Yan Camlar yekpare,
renkli Sürgülü Sürücü Camı S Rezistanslı Sürücü Camı  S
Zaman ayarlı Rezistanslı Ön Kapı Camı S Güneş Siperliği S Ön Cam İçin Elektrikli Güneş Siperliği O Flato O Ön Silecekler ve Yıkayıcılar 3 hızlı Çift Cam O Kayak Kutusu Bağlama Braketi O Lastik Şişirme İçin Hava Tertibatı O Jant Kapakları Paslanmaz Standard İÇ
Şöför / Yolcu / Hostes Mahali   Havalı Sürücü Koltuğu S Şoför Ünitesi Üzeri Dolap S Deri Yolcu Koltuğu O Yolcu Koltuğu Ayak Dayama Ünitesi O Orta koridor Tarafı Yolcu koltuğunda Kolçak S Yolcu Cam Tarafı Kol Dayama Ünitesi O Maun Kaplama Kol Dayama Ünitesi O Yolcu koltukları Geriye yatabilir ve yana açılabilir Şapkalıklar Kumaş Kaplı Lux Şapkalık İç Döşeme Malzemeleri   Koltuk Malzemesi Yerli Kumaş Tavan Kaplama Malzemesi a-Formika /
Kumaş Standart
b-FRP Opsiyonel Yan Duvar Kaplaması Moket Bagaj Halı Kaplaması O Koridor Kaplama Malzemesi Vinil üzeri halı standard Torpido   Ergonomik Torpido S Direksiyon Yükseklik ve açı ayarlı hidrolik Dijital Saat S Devir Saati S Aydınlatmalar   İç Tavan Aydınlatması Tavanda sürekli Şoför Tarafı Aydınlatma Ünitesi S Basamak Lambaları S Bagaj Lambaları S Ses / Görüntü Üniteleri   CD PLAYER AM/FM radyo S Anten S Hoparlör S Amfi ve Mikrofon S Her Yolcu İçin Kulaklık Ünitesi(Tek Kanal) O Navigatör O TV-Video O Servis Üniteleri   Buzdolabı (ön veya arkada) O Koltuk Arkası Tepsisi S Koltuk Arkası Magazin Tutucu File S Çay-Kahve Makinası O S:STANDART EKİPMAN
O:OPSİYONEL EKİPMAN

, , , , ,