Otomotiv
Giriş Tarihi : 08-09-2017 15:26   Güncelleme : 08-09-2017 15:26

Türkler yaptı Çinliler kullanacak

JMC şirketinin Ford Otosan ile motor teknolojisi, şasi ve kabin üretim lisans anlaşmalarının ardından ilk JMC HT model kamyonların üretimi yapıldı. Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, "Ağır ticari araç segmentinde dünyaya açılan kapısı rolünü üstleniyoruz" dedi.

Türkler yaptı Çinliler kullanacak

Çin yollarına çıkmaya hazırlanan JMC HT, a’dan z’ye Türk mühendislerin destekleri ile üretiliyor. Ford Otosan’ın Türkiye’den Çin’e yaptığı teknoloji ve mühendislik ihracatıyla geliştirilen ilk kamyon modeli olan “JMC HT” otomotiv sanayi ve kamyon üretiminde yeni bir iş modeline öncülük etti. Yapılan anlaşma doğrultusunda Ford Otosan teknolojili, Türk mühendisliğinin ürünü Ecotorq motorlu kamyonlar yine Türk mühendislerinin desteğiyle JMC markası altında Ekim 2017 itibarıyla seri üretime geçecek ve Çin yollarında olacak.

TÜRKİYE’NİN İLK BÜYÜK ANLAŞMASI

Ecotorq motorlu JMC HT kamyonların tüm mühendislik sorumluluğunun Ford Otosan’a ait ğunun altını çizen Genel Müdürü Haydar Yenigün, “Bugün dünyanın en büyük kamyon pazarı Çin’de ve fikri mülkiyet haklarına sahip ğumuz, Ecotorq motorlu JMC HT kamyonlar burada yollara çıkmaya hazırlanıyor. 2017 yılının son aylarında pazara sunuluyor olacak. Türkiye’de lisanslanan Ecotorq motorlarının ve mühendislerimizin emeğiyle üretilen kamyonlarımızın dünya çapındaki bu başarısı, Ford Otosan ve Türkiye otomotiv sektörü adına önemli bir dönüm noktasıdır. JMC ile gerçekleştirdiğimiz lisans anlaşması, Türkiye’de bu büyüklükte gerçekleştirilen ilk lisans anlaşması niteliğinde. Dolayısıyla Ecotorq motorlu kamyonlar, sürdürülebilir büyümemiz için stratejik bir ürün olarak önemini koruyor ve Ford Otosan'ın ağır ticari araç segmentinde dünyaya açılan kapısı rolünü üstleniyor. Bugün, Ford Otosan olarak Avrupa’daki en önemli ticari araç üreticisiyiz” .

PLANLANAN ZAMANDA ÜRETİM

Çinli JMC markasının ilk kez ağır ticari araç geliştirmesi sebebiyle aracın tüm mühendislik standart ve gereklilikleri Ford ve Ford Otosan tarafından sağlanırken, araç geliştirme programı kapsamında sayıları binleri bulan dokümanlar program çerçevesinde Çinli profesyonellere anlatıldı. Araç prototiplerinin üretiminin ında yapılması için fazla mesai yapılırken, disiplinli bir mühendis kadrosu da oluşturuldu. 2016'nın Nisan ayında imzalanan Mühendislik Hizmet Anlaşması (ESA) kapsamında Ford Otosan Ürün Geliştirme Departmanı, programın en başından itibaren yönetimini üstlendi ve hedeflere ulaşılmasında büyük rol oynadı.