Dernekler
Giriş Tarihi : 25-10-2017 21:00   Güncelleme : 25-10-2017 21:00

Özbekistan lojistikçinin cebine 300 dolar koydu

Özbekistan Cumhurbaşkanı Şavkat Mirziyoyev, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına vize işlemlerinin kolaylaştırılmasına ilişkin kararı imzaladı. Karara en çok sevinen ise uluslararası nakliye sektörü oldu. UND İcra Kurulu Başkanı Fatih Şener, uluslararası sürücülerin vize maliyetlerinde 300 dolara kadar ilave yük getiren uygulananın artık sona erdiğini söyledi.

Özbekistan lojistikçinin cebine 300 dolar koydu

İki ülke arasında siyasi, ticari-ekonomik, bilimsel-teknik ve kültürel iş birliğinin güçlendirilmesi amacıyla alınan karar; vize prosedürünün iyileştirilmesini ve Özbekistan'a iş ve turizm amaçlı gelen Türk vatandaşlarına daha uygun koşulların yaratılmasını sağlayacak. Cumhurbaşkanı Mirziyoyev'un imzaladığı karara göre, iş amaçlı ülkeyi ziyaret edecek Türk vatandaşlarına bir yıla kadar geçerli çok girişli vize, Özbekistan'ın yurt dışındaki temsilciliklerinde 3 iş günü içinde verilecek.

ORTA ASYA ENGELİ KALKTI

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) İcra Kurulu Başkanı Fatih Şener; “Yeniden canlandırılmaya çalışılan ve Çin’den Batı’ya gidecek Tarihi İpek Yolu, vize ve bazı geçiş problemleri sebebiyle Rusya güzergâhından yapılmak durumunda kalınıyordu. Özbekistan’dan sağlanan vize kolaylığı ile Orta Asya güzergâhı önündeki önemli bir engel de kaldırılmış . Özbekistan’ın Devlet Başkanı Şavkat Mirziyoyev’in Türk vatandaşları için, Özbekistan vizelerinin 3 günde ve davetiye şartı aranmaksızın verileceğini açıklamış olması, davetiye şartına bağlı vize temin süresi ortalama 10 gün olan sektörümüz için önemli bir müjr. Bu önemli adım için Özbekistan’ın Devlet Başkanı Şavkat Mirziyoyev’e sektörümüz adına teşekkür ediyoruz!”

SIRADA TÜRKMENİSTAN VAR

Fatih Şener, yaptığı açıklamaya şöyle devam etti: “Türkmenistan; Liman, otoyol, demiryolu, köprü ve havalimanı yatırımları ile ulaştırma ve lojistik alanında altyapısını mükemmele yaklaştırdı. Türkmenistan hayata geçirdiği projeler sayesinde Orta Asya Lojistik Merkezi olma potansiyeline sahip . Lakin bu ülkeye gidecek veya bu ülkeden transit geçecek sürücülerimiz için vize alınması açısından zor ülke konumunu korumaktadır. Türkmen dostlarımızdan da vize kolaylığı sağlanması konusunda gelecek haberleri sektör olarak heyecanla bekliyoruz.”