Dernekler
Giriş Tarihi : 10-04-2018 16:18   Güncelleme : 20-04-2018 16:44

TOFED, İBB'ye işbirliği teklif etti

Türkiye Otobüsçüler Federasyonu heyeti, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ı makamında ziyaret etti. Yapılması planlanan otogar ve cep terminaller ile ilgili dosyayı Başkan Mevlüt Uysal'a takdim eden TOFED heyeti, işbirliği talep etti.

TOFED, İBB'ye işbirliği teklif etti

TOFED Başkanı Birol Özcan önderliğinde Başkan Yardımcısı Mustafa Özcan, Genel Sekreter Mevlüt İlgin ve UATOD Başkanı Mehmet Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ı ziyaret etti. Görüşmede İBB Genel Sekreter Yardımcısı Muzaffer Hacımustafaoğlu'da hazır bulundu.

OTOGAR ISLAH EDİLMELİ

Toplantıda sektörün sivil çatı örgütü TOFED tarafından hazırlanan; İstanbul’daki terminaller, cep otogarları, yolcu transfer merkezleri ile işlevsiz kalan Harem Otogarı’nın yerine düşünülen Anadolu yakasındaki otogarın yeri ve konumlandırılmasına ilişkin görüş ve önerilerin yer aldığı kapsamlı bir dosyayı İBB Başkanı Mevlüt Uysal’a takdim edildi. TOFED Başkanı Birol Özcan, "Büyük İstanbul Otogarı, kara, deniz, hava ve demir yolu yolcu taşımacılığının birbirine entegre olması gözönüne alındığında Ulusal Ulaşım Ana Planı’na uygun bir yerr. Dolayısıyla burasının ıslah edilerek sektöre daha uzun süre hizmet edebileceği görüşünü savunmaktayız. Bu noktadaki en önemli avantaj ise otogara gelen ve giden yolcuların, metro ağı ve diğer toplu ulaşım araçlarına ulaşım kabiliyeti ile yolcuların otogara geliş ve gidişlerinin yüzde 55-60 oranında daha kolay hale gelmesidir. Otogarın içinden hareket eden İETT otobüsleri ve firmaların ücretsiz şehir içi servis araçları ile otogarın merkezi ilçelere olan yakınlığı sayesinde yolcuların terminale ulaşması 15-20 dakika gibi kısa bir sürede sağlanmaktadır" .

MALELLE İÇİNDE KALIYOR

Başkan Özcan, şöyle devam etti: "Büyükşehir Belediyesi’nin Anadolu yakasında yapmayı planladığı otogarın Sabiha Gökçen Hava Limanı’na yakın olmasına rağmen, mahalle içinde ve küçüktür. Anadolu yakasında merkezi otogarın Kurtköy civarında Mehmetçik Vakfı arazisinde yapılması daha uygun olacaktır. Ayrıca Mehmetçik Vakfı arazisine yapılması önerilen otogar için yap-işlet-devret modelinin yanında TOFED’in organizasyonu ile sektör içindeki tüm unsurlarla birlikte kurulacak bir ticari oluşumla üstlenilebilmelidir."

ÇÖZÜM: TERMİNALLER ÇALIŞTAYI

Ziyaret sonucunda Büyükşehir Belediyesi ile İstanbul’daki terminaller, cep otogarları, ara duraklar ile ilçe yolcu transfer merkezlerinin yapılacağı yerler ve konumları konusunda, Büyükşehir Belediyesi, TOFED, sektör mensupları ve üniversitelerin de katkıda bulunacağı “İstanbul Terminaller Çalıştayı” adında bir çalıştay yapılması konusunda görüş birliğine varıldı. Mehmetçik Vakfı arazisinin önerisini ise Büyükşehir Belediye Başkanı Uysal, olumlu karşıladı. Başkan Uysal, arsanın belediyeye bu amaçla tahsisi konusunda TOFED ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi birlikte çalışma yapılacağını ifade etti.