Otomotiv
Giriş Tarihi : 29-01-2019 10:00   Güncelleme : 15-07-2019 12:52

Bantboru Hindistan pazarında

Bantboru, ihracat pazarları arasına dünyanın büyüyen ekonomilerinden Hindistan’ı da ekledi. Hindista pazarında ürün sevkiyatına 2018 yılında başlayan Bantboru, yerel ve uluslararası otomotiv üretici (OEM) iş birlikleriyle büyümeyi hedefliyor.

Bantboru Hindistan pazarında

Otomotiv ve dayanıklı tüketim ürünleri sektörlerinde önem taşıyan boru sistemlerinin üreticisi Bantboru, faaliyet gösterdiği pazarlardaki çalışmalarına devam ederken, küresel pazarda marka bilinirliğini artırma stratejisi kapsamında Hindistan’da da var olmaya başladı. Hindistan pazarını daha iyi tanımak ve pazara giriş yapabilmek hedefiyle, Dewas Hydroquip firmasıyla iş birliği anlaşması imzaladı.

İŞ BİRLİKLERİ

Otomotiv sektöründe gelişmekte olan ülkeler arasında Hindistan’ın yer aldığını belirten Bantboru CEO’su Sinan Gider, “Hindistan’da halen yüzde 60 düzeyinde olan otomotiv üretimi kapasite kullanımının, yüzde 80 düzeyine çıkması bekleniyor. Yakın geleceğin önemli otomotiv pazarlarından biri olacak olan Hindistan’da, Dewas Hydroquip iş birliğimizin devamında, üretici iş birlikleriyle büyümeyi hedefliyoruz. Hindistan’da üretim yapan Mercedes, Renault, Suzuki gibi uluslararası OEM’lerin yanında yerel üretim yapan Maruti, Leyland, Tata, Mahindra gibi OEM’lerle iş birlikleri geliştireceğiz” diye konuştu. Sinan Gider, Hindistan’ın, Bantboru’nun stratejik hedef pazarlarından biri olduğunu ifade ederek şu açıklamayı yaptı: “Bu ülkede büyümenin ivmelenerek devam etmesi beklentisi ön plana çıkıyor. Teşvik ve alt yapı yatırım projelerinin, Hindistan’ın küresel üreticiler için bir üretim üssü haline gelmesini sağlaması bekleniyor.”