Otomotiv
Giriş Tarihi : 28-08-2019 11:57   Güncelleme : 23-09-2019 21:52

Araç bataryasının ömrü uzatıldı

Otomotiv teknoloji markası Bosch, bataryaların daha uzun süre dayanmasını sağlamak için, araçların batarya yönetim sistemlerini tamamlayan yeni bulut servisleri geliştirdi. Bosch Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Markus Heyn, “Bosch, elektrikli araç bataryalarını buluta bağlıyor. Veriye dayalı servisler, bataryaların performansını önemli ölçüde artırabileceğimiz ve kullanım ömrünü uzatabileceğimiz anlamına geliyor” dedi.

Araç bataryasının ömrü uzatıldı

Merkezi Çin’de bulunan ve global olarak önde gelen bir mobilite platformu olan Didi Chuxing, DiDi’nin elektrikli araç filosunda Battery in the Cloud’u kullanmak için Bosch ile iş birliği yaptı. Bu iş birliğinin amacı ise batarya performansını optimize etmek ve DiDi’nin ekosistemi içerisinde yer alan hem sürücülere hem de filo operatörlerine fayda sağlamak.

GERÇEK ZAMANLI ANALİZ

Konuya ilişkin bir açıklama yapan Bosch Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Markus Heyn, “Uzun kullanım ömürlerine sahip güçlü bataryalar, elektromobiliteyi daha uygulanabilir kılacak. Akıllı yazılım işlevlerinin bir başka özelliği ise sürü ilkesini kullanması. Analiz için kullanılan algoritmalar, sadece tek bir araçtan değil, bir filonun tamamından alınan verileri değerlendiriyor. Sürü zekası, araç bataryaları için hem daha fazla stres faktörünün tespit edilmesinde hem de bunun daha hızlı bir şekilde yapılmasında büyük önem taşıyor. Bu yüzden yaptığımız çalışmalar neticesinde bataryanın yaşlanmaya karşı aktif olarak korumasını da sağladık. Tamamen şarj edilmiş bataryalar, özellikle yüksek veya düşük ortam sıcaklıklarında daha çabuk yaşlanır. Bu nedenle Bosch’un bulut servisleri, ortam koşulları çok sıcak ya da çok soğuk olduğunda bataryaların yüzde 100 şarj edilmemesini sağlayacak. Batarya şarjının sadece yüzde birkaç puan azaltılmasıyla bataryaaşınma ve yıpranmaya karşı korunacak. Buluttaki veriler de bataryanın bakımını ve tamirini iyileştirmeye yardımcı olacak” ifadesini kullandı.