Teslimatlar
Giriş Tarihi : 01-07-2021 00:58   Güncelleme : 01-07-2021 00:58

364 otobüs alındı

İzmir ESHOT Genel Müdürlüğü’nün 364 adet otobüslük dev teslimat ile Türkiye’nin son yıllardaki en büyük otobüs alımını gerçekleştirdi. İhaleyi kazanan Otokar, otobüslerin tamamını ESHOT’a teslim ederek hizmete girmesini sağladı.

364 otobüs alındı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin otobüs alım ihalesini kazanan Otokar, toplam 364 adet KENT LF ve KENT LF Körüklü otobüsleri törenle teslim etti. Düzenlenen araç teslim törenine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, ESHOT Genel Müdürü Erhan Bey ve Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç ile birlikte çok sayıda davetli katıldı.

OTOKAR SAYISI 750'Yİ GEÇTİ

Araç teslim töreninde bir konuşma yapan Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç, Türkiye'nin ve Ege’nin incisi İzmir’in pek çok alanda yürüttüğü çalışmalarla öncü belediyeler arasında yer aldığını söyledi. Görgüç, “Korona Virüs salgını döneminde de iddialı ve cesur kararlarıyla yerel yönetimdeki öncülüğünü sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ESHOT, İzmir halkının sağlığı için şehir içi ulaşımda önemli bir dönüşüm kararı aldı. İzmirlilerin sağlıkla ve çağdaş bir şekilde seyahat edebilmeleri için atılan adımlarla son iki yılda kent içi toplu taşımacılık filosu güçlendirildi. İzmir'in bu değerli çalışmasında 364 otobüsle Otokar olarak eşlik etmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Bugünkü teslimatımız ile İzmir sokaklarında hizmet veren Otokar markalı araç sayımız toplam 750’yi geçti” dedi.

TOPLU TAŞIMANIN GÖZDESİ

Sektörde 58’inci yılını kutlayan Otokar’ın 35 binden fazla otobüsü, 50’den fazla ülkede milyonlarca yolcuyu taşıyor. Tasarımı, konforu, teknolojisi, gücü ve düşük işletme giderleri ile Avrupalı kullanıcıların beğenisini kazandı. Toplu taşımaya özel olarak geliştirilen Otokar otobüsleri, modern toplu taşımacılığa uygun tasarımları ve geniş iç hacmi ile yolculara eşsiz bir konfor sunarken; iç ve dış modern görüntüsü, çevreci motoru, üstün yol tutuşunun yanı sıra düşük işletme maliyetleriyle de ön plana çıktı. Kullanıldığı ülkelerde kent içi toplu taşımada yeni bir dönem başlatan Otokar, düşük işletme giderleriyle de kullanıcısına her zaman kazandırdı. Her mevsim ferah bir yolculuk vadeden Otokar otobüsleri, üstün güvenlik sistemleriyle de kullanıcı ve yolcularına maksimum güvenlik vaat ediyor.