Teslimatlar
Giriş Tarihi : 29-09-2021 11:05   Güncelleme : 29-09-2021 11:08

Schmitz, rakiplerinin uykusunu kaçırıyor!

Dünya treyler sektörünün önde gelen firması Schmitz Cargobull, üretim kapasitesini ve pazardaki konumunu daha da genişletmek için çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Türkiye’de de üretim yapıp nakliyeciye dayanıklı araç sunarak rakiplerine korkulu anlar yaşatan şirket, İspanya’da yeni tesislerinin temelini attı.

Schmitz, rakiplerinin uykusunu kaçırıyor!

Schmitz Cargobull, İspanya’ya fabrika yatırımı yaptı. 19 milyon Euro’ya mal olması planlanan tesis, Ağustos 2022’de üretime başlayacak. 280’den fazla insanın istihdam edileceği fabrika da ilk etapta günlük 60 araç üretilmesi planlanıyor. Mevcut fabrikaya sadece üç kilometre uzakta inşa edilen yeni tesis, toplam 104.000 m2'lik bir alanı kapsıyor. Tesiste 16.400 m2 üretim ve lojistik, 2.000 m2 üç katlı ofisler ve depo alanları planlandı.

DAİMA İLERİ GİDİYOR

Konuya ilişkin bir açıklama yapan Schmitz Cargobull AG Yönetim Kurulu Başkanı Andreas Schmitz, nakliyecinin her zaman yanında olduklarını ve ihtiyaç duyulup talep edilen aracı en uygun koşullarda müşteriye sunmanın haklı gururunu yaşamaya devam edeceklerini ifade etti. Andreas Schmitz, “Şirketimizin İspanya’daki gelişimiyle gurur duyuyorum. 2002 yılında bu projeye başladığımızda, üretim tahminimiz günde beş semi-treyler idi. Bugün günde 20 araç üretiyoruz ve 2021 yılı sonuna kadar üretim kapasitemizi günde 22 adede çıkarmayı hedefliyoruz. Yeni üretim tesisi ve frigorifik treyler üretimi için kendi yeni köpük hattımız ile günde 60 adede kadar araç üretebiliyor. Mevcut fabrikada olduğu gibi, İspanya, Portekiz, Fransa, İtalya ve Afrika pazarları için S.CS perdeli perdeler, S.KO frigorifik yarı römorklar, M.KO kamyon kasa kasaları ve S.BO çelik kasalar ürün gruplarından tüm ürünler satışa sunulacak. Lojistik şirket temsilcileri, Schmitz’in hep sağlam ve dayanıklı aracı pazara sunduğunu dile getirir. Schmitz olarak bizlerde müşterilerimizin  bu güvenine layık olmak için gece gündüz çalışarak daha kaliteli araç üretmenin palanlarını yaparız” dedi.