Teslimatlar
Giriş Tarihi : 12-04-2022 22:50   Güncelleme : 12-04-2022 22:50

İstanbul için özel

Türkiye’nin yerli otobüs üreticisi Otokar, İETT’nin 100 adetlik metrobüs alımının 20 adetlik ilk teslimatını gerçekleştirdi. İstanbullular için özel olarak üretilen yerli metrobüslerin tamamı yılsonuna kadar teslim edilecek. Otokar, İETT'ye araçların 3 yıl satış sonrası hizmetini de sunacak.

İstanbul için özel

Otokar, Türk mühendislerinin tasarlayıp, Türk işçilerinin ürettiği Kent XL metrobüslerin ilk 20 adedini teslim etti. İstanbullular için özel olarak üretilen yerli metrobüsler, İETT’ye Edirnekapı garajında törenle teslim edildi. Teslimat töreni İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da katıldı. Törende İETT Genel Müdürü Alper Bilgili ve Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç’de hazır bulundu.

“BİZ GELİŞTİRDİK”

Araçları ihtiyaca göre özel olarak tasarlayıp ürettiklerinin altını çizen Genel Müdür Serdar Görgüç; “Türkiye başta olmak üzere 50’den fazla ülkede her gün milyonlarca yolcu Otokar araçlarıyla seyahat ediyor. İstanbul toplu ulaşımındaki uzun yıllara dayanan bilgi birikimi ve deneyimimizi, mühendislik ve Ar-Ge kabiliyetlerimizle birleştirerek İstanbul için en ideal metrobüsü geliştirdik. Mühendislerimiz dünyaya örnek olan metrobüs hattını detaylı analiz etti; bu hattın zorluklarının bilincinde olarak İstanbul’a en iyi hizmet edecek özel metrobüsleri tasarladı. Çalışma arkadaşlarımız özenle üretti. Otokar olarak İstanbul'a, İETT'ye yeni bir alanda yeni bir araçla hizmet verecek olmanın heyecanı ve gururunu yaşıyoruz” dedi.