Teslimatlar
Giriş Tarihi : 22-12-2023 22:46   Güncelleme : 05-03-2024 21:17

DSV test etti ve aldı

Lojistik firmalarından DSV, elektrikli araç yatırımlarına yöneldi. Uzun bir süre Volvo Trucks’ın FH Electric modelini test eden firma, 100 adetlik alım anlaşmasına imza attı. DSV, anlaşmasını yaptığı araçların ilk 20 adedini teslim aldı. Şirketin CEO’su Ozan Önder, “2030 yılına kadar filomuzun tamamını elektrikli araçlara dönüştüreceğiz” dedi.

DSV test etti ve aldı

Volvo Trucks’ın Türkiye distribütörü Marubeni tarafından DSV Lojistik’e satışı yapılan araçlar, İTÜ Fuat Külünk Yüksek Gerilim Laboratuvarı’nda düzenlenen törele firma yetkililerine teslim edildi. Araç teslim törenine DSV Lojistik CEO’su Ozan Önder, Marubeni Genel Müdürü Eşref Zeka, Marubeni Ticari Araçlar CEO’su Kıvanç Kızılkaya ve Volvo Trucks Başkan Yardımcısı Per-Erik Lindström ile firma yetkilileri katıldı. Elektrikli çekicilerin ilk 20 adedi 2023 yılı Aralık’ta teslim edilirken, kalan 80 adedinin 2024 yılı içerisinde teslim edileceği öğrenildi.

TARİHE GEÇEN TESLİMAT!

Araç teslim töreninde konuşan Marubeni Genel Müdürü Eşref Zeka, lojistik firmalarının elektrikli araç dönüşümüne başladıklarını dile getirdi. DSV Lojistik’e teslim edecekleri 100 adetlik çekicinin, elektrikli araç satışında en yüksek adet olduğunu ifade eden Zeka, Volvo Truck olarak da her zaman müşterilerinin yanında olduklarının altını çizdi.  Zeka, “DSV Lojistik’e teslim ettiğimiz bu araçlar, sektörde bir ilk ve büyümenin bir parçasıdır. Bu aynı zamanda sürdürülebilirlik hedeflerimize doğru atılan çok değerli bir adımdır. Elektromobilitenin, lojistik sektörünün geleceği için vazgeçilmez olduğunu unutmayalım. Bu uzun bir yolculuktur. Tüm ekosistemin, tüm paydaşların birlikte ortak anlayış ile hareket etmesi gerekiyor. Hiçbir zaman araç satmanın peşinde olmadık. Müşterimize ne kattığımızdır bizim için önemli olan. Sürdürülebilirlik yolunda her zaman müşterilerimiz ile uyumlu bir işbirliği içerisindeyiz” dedi.

ARAÇ DÖNÜŞÜMÜ BAŞLADI

DSV Lojistik CEO’su Ozan Önder, şirketin kısa ve uzun vadeli hedeflerinden bahsetti. Türkiye’de 600 araçlık filoya sahip olduklarını dile getiren Önder, “Şirketimiz bünyesinde çekici, kamyon, kamyonet ve otomobilden oluşan toplam 600 adetlik araç filosu bulunmaktadır. 2030 yılına kadar hedefimiz filomuzdaki araçların tamamının elektrikli dönüşümlerini gerçekleştirmektir. Elektrikli araç alımına ilk karar verdiğimizde Volvo FH Electric çekiciyi alıp test ettik. Bu çekici ile ilk ay 8 bin km yol yaptık. İkinci ayımızda ise 14 bin km’lik bir yol deneyimlememiz oldu. Araç yatırımlarımız ile birlikte güneş paneli ve rüzgâr santrali yatırımları da yaptık. Böylelikle de kendi elektriğimizi kendimiz üretiyoruz. Operasyonlarımızda çevre üzerindeki etkimizi azaltmaya kararlıyız. Küresel lojistik şirketi olarak, iklim değişikliğiyle mücadelede aktif rol almak ve lojistik sektöründe karbondan arınmayı sağlamak için sorumluluğumuzun bilincindeyiz” diye konuştu.

YILIN ELEKTRİKLİ KAMYONU

Marubeni Ticari Araçlar CEO’su Kıvanç Kızılkaya ise törende şöyle konuştu: “Elektrikli araçların dönüşümleri başladı. Artık gelecek, bu şekilde olacak. Bizde daha iyi bir dünya istiyoruz ve bu doğrultuda çalışmalar yapıyoruz. Elektrikli araçları 2019 yılında üretmeye başladık. Bugünde DSV ile birlikte geleceğin yolculuğuna çıktık. Volvo Trucks olarak hepinizin bildiği gibi, özellikle güvenlik donanımlarına verdiğimiz değerle bilinen bir markayız. Son yarım asırda bu değerli vizyona çevreyi de dâhil ederek; hem iklim hem doğal kaynaklar hem de insanlık için sürdürülebilir teknolojiler geliştirmeye odaklandık. Gelişim çabamız karşılıksız kalmadı. Volvo FH Electric bu yıl 2024 Uluslararası Yılın Kamyonu ödülünü kazandı. Uluslararası Yılın Kamyonu ödülü, tarihinde ilk kez seri üretimdeki bir elektrikli kamyona verildi ve Volvo Trucks bir ilke daha imza attı.”