Teslimatlar
Giriş Tarihi : 24-12-2023 22:37   Güncelleme : 06-02-2024 17:41

Türkiye’ye giriş yaptı

Ağır ticari araç üreticilerinden Scania, taşımacılık sektöründe trendleri belirleyen SUPER modelini Türkiye’de kullanıcılarının beğenisine sundu. Scania, ulusal ve uluslararası taşımacılık hizmeti gerçekleştiren 20 farklı firmaya, yeni aracından toplamda 21 adetlik teslimat yaptı.

Türkiye’ye giriş yaptı

Lojistik firmalarına Scania’nın Türkiye’de pazara sunduğu yeni aracı SUPER modeli, Beykoz Kundura Fabrikası’nda yapılan törenle teslim edildi. İntegral, Sultantur, Sinan Aydın Kardeşler, Transtur, Öz Mumcu Gıda, Ftm Lojistik, Ug Demir Çelik, İmamoğulları, Öztorunlar, İbrahim Şeflek Nakliye, Aktur Taşımacılık, Alper Frigo, Aslan Uluman, Karaerler Nakliye, Ereli Grup, Erçal Fındık, Nev Anka Nakliye ve Zelal Uluslararası Nakliyat yeni araçlarını Scania Türkiye Ülke Müdürü Per Stümer ve Doğuş Otomotiv Scania Satış Müdürü Bayazıt Canbulat’tan teslim aldı.

İTHAL PAZARIN LİDERİ

Araç teslim töreninde bir konuşma yapan Scania Satış Müdürü Bayazıt Canbulat “İlki 1951 yılında üretilen ve şu anda markanın bugüne kadar üretilmiş en iyi modeli olarak tanımlanan Super modelimizin ilk teslimatına başladık. Düşük yakıt tüketimi ile pazarda merakla beklenen ve bugüne kadar aldığı, En Tasarruflu Kamyon, Yeşil Kamyon gibi ödüllerle unvanını tescil ettiren Super modelimiz, uluslararası ve yurtiçi taşımacılık gerçekleştiren filoların ve bireysel taşımacılık yapan kullanıcıların tercih nedeni oldu. Şuanda teslim ettiğimiz araçların hepsi 5 bakım anlaşmalı ve 4 yıllık servis kontratına sahiptir. TAID rakamlarına baktığımızda Scania, ithal markalar arasında yine en çok tercih edilen marka oldu. 2023 yılı ağır ticari araç toplam pazarında 2 bin700 adetlik satışla 3’üncü sırada yer aldık” dedi.

ÜRETTİKLERİ EN İYİ ARAÇ!

Konuya ilişkin bir konuşma da Scania Türkiye Ülke Müdürü Per Stümer yaptı. Per Stümer, “Türkiye, Scania için önem verilen bir Pazar. Çünkü Türkiye, stratejik bir lokasyonda yer almaktadır. Burada Türkiye’nin en büyük otomotiv gruplarından birisi olan Doğuş Otomotiv ile başarılı bir iş birliğimiz bulunuyor. Doğuş Otomotiv ve yetkili satıcı ve servislerimiz ile iş birliğimiz bizim için çok önemlidir. 2023 yılı Scania için iyi bir yıldı. 2024 yılını zorlukların olabileceği bir yıl olarak düşünüyoruz. Özellikle Super modelimizin pazarda çok beğenileceğini düşünüyoruz. Lojistik eko sisteminde sürdürülebilirliğin de sözünü veriyoruz. Yeni ürünümüzle zorlu yılı atlatacağımızı düşünüyoruz” ifadesini kullandı.

YÜZDE 100 SCANIA

Tamamen Scania markası tarafından tasarlanan ve İsveç mühendislik kalitesini yansıtan şasi, şanzıman, diferansiyel, D formlu yakıt deposu, daha güçlü retarder ve yenilenen motoru ile Super farkını ortaya koydu. Super, emisyon normlarına uygunluk sağlarken bunu sadece SCR kullanarak gerçekleştiriyor. Yeni 13 litrelik motorlar, en yeni Opticruise G33 şanzımanlarla birleştirildi. Bu, hızlı vites değişimi ve kesintisiz torkla sürücüsüne benzersiz bir sürüş deneyimi yaşatmakla birlikte yüzde 8’e varan yakıt tasarrufu sağlarken, işletme maliyetlerinin düşmesine de büyük katkı sağlıyor.