Otomotiv
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:09   Güncelleme : 13-11-2014 17:09

MAN’a çifte ödül

Otomotiv sektörünün köklü ve öncü kuruluşu MAN’ın başarıları, hem Avrupa’dan hem de Türkiye’den aldığı ödüllerle bir kez daha taçlandırıldı.

MAN’a çifte ödül

Otomotiv sektörünün köklü ve öncü kuruluşu MAN’ın başarıları, hem Avrupa’dan hem de Türkiye’den aldığı ödüllerle bir kez daha taçlandırıldı. Avrupa’nın en büyük otomobil kulübü ADAC’ın düzenlediği 2009 “Sarı Melek” Ödüleri’nde, “Karayolu Trafiğinde Yenilikçi Güvenlik” kategorisinde geliştirdiği Elektronik Dönüş Yardımcısı sistemi ile 50 adayı geride bırakan MAN, ödüle layık bulundu. Ayrıca Türkiye’de de OSD 2008 İhracat Başarı Ödülleri kapsamında MAN Türkiye altın madalya aldı.

BİRİNCİ ÖDÜL İHRACATTAN

Otomotiv Sanayi Derneği (OSD) tarafından ihracata katkı sağlayan otomotiv firmalarına verilen 2008 İhracat Başarı Ödülleri’ne layık görülen markalar arasında MAN yine yer aldı. MAN Türkiye, 2008 yılında gerçekleştirdiği 374 milyon 477 bin 432 Dolarlık ihracatı ile altın madalyaya layık görüldü. MAN’ın ödülünü OSD toplantısında MAN Türkiye A.Ş. Yürütme Kurulu Danışmanı İrfan Giral, Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan’ın elinden aldı. MAN, bu altın madalya ile birlikte; OSD’nin dağıttığı İhracat Başarı Ödülleri’nde 11’nci kez madalya alarak, bu başarısını adeta gelenekselleştirdi.

AVUPA’DA ADAC 2009 “SARI MELEK” ÖDÜLÜ MAN’IN

MAN, Avrupa’nın en büyük otomobil kulübü ADAC’ın düzenlediği 2009 “Sarı Melek” Ödüleri’nde, “Karayolu Trafiğinde Yenilikçi Güvenlik” kategorisinde ödül aldı.

Otomotiv sektöründe dünyanın önde gelen ve 251 yıllık köklü kuruluşu MAN’ın, alanında öncülük yaptığı teknoloji ve AR-GE çalışmaları, bir ödülle daha taçlandırıldı. MAN tarafından geliştirilen ve karayolu trafiğinde test edilmekte olan, kent içi yoğun trafikte sürücüyü destekleyen Elektronik Dönüş Yardımcısı sistemi, 2009 Sarı Melek Ödülü’nü aldı.

“Karayolu Trafiğinde Yenilikçi Güvenlik” kategorisindeki bu yılki “Sarı Melek” Ödülü; ADAC Yürütme Kurulu üyeleri ile VDA (Verband Der Automobilindustrie – Otomotiv Sanayi Derneği), VDIK (Verband Der internationalen Kraftfarhrzeghersteller e.V. – Uluslararası Motorlu Araç Üreticileri Birliği) ve ZDK (Zentralverband Deutsches Kraftfahrzeuggewerbe e. V. – Alman Otomotiv Sanayi Merkez Birliği) başkanlarından oluşan uzman jüri tarafından, 50 aday arasında yapılan değerlendirme sonucu MAN’a layık görüldü.

Elektronik Dönüş Yardımcısı sistemi hayat kurtarıyor

MAN’ın geliştirdiği ve kamyonlar için kent içindeki yoğun trafikte sürücüyü destekleyen bir yardımcı sistem olan Elektronik Dönüş Yardımcısı, kavşaklarda sağa dönüşte kazaya neden olabilecek tehlikeli durumları minimuma indiriyor. Sistem, sağa dönüşlerde aracın önündeki veya kabinin yanındaki görülmesi zor tehlikeli alanda yayaların veya bisikletçilerin bulunduğu konusunda sürücüyü uyarıyor. Kazaların çoğu sağa dönüşlerde meydana geldiği için sistem, özellikle bu bölgeyi izliyor.

Elektronik Dönüş Yardımcısı, aracın önüne ve kabinin sağına dağıtılmış ultrases duyargalarıyla insanların araca olan mesafesini kayyor. Elektronik Sistem, kamyon durduğunda kabin çevresindeki yaklaşık iki metreye kadar olan yakınlığı kayyor ve yayalar ve bisikletçilerle aradaki mesafeyi koruyor. Eğer biri duran araca fazla yaklaşırsa veya örneğin bir bisikletçi yaklaştığında görsel bir sinyal sürücüyü uyarıyor. Araç hareket ettiğinde tehlikeli bölgede hala biri varsa, bir alarm sinyali sistem tarafından harekete geçiriliyor. Ön geliştirmesi sona eren sistem, halen karayolu trafiğinde yoğun olarak test ediliyor. Önümüzdeki birkaç yıl içinde MAN, dönüş yardımcısını kamyonlarında seri olarak sunmaya başlayacak.