Otomotiv
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:13   Güncelleme : 13-11-2014 17:13

Temsa, yeni aracını Belçika’da tanıtacak

Kentiçi toplu taşımacılık sektöründe iddialı adımlar atan Temsa, yeni aracı Hibrid Avenue’nun Avrupa tanıtımını Belçika’da yapacak.

Temsa, yeni aracını Belçika’da tanıtacak

Kentiçi toplu taşımacılık sektöründe iddialı adımlar atan Temsa, yeni aracı Hibrid Avenue’nun Avrupa tanıtımını Belçika’da yapacak. Türk mühendislerinin uzun süre üzerinde çalışarak geliştirdiği Temsa Hibrid Avenue’nun, aynı uzunluktaki standart otobüslere kıyasla yüzde 25 daha fazla yakıt tasarrufu sağladığı firma tarafından açıklandı.

Temsa Arge Merkezi’nde Türk mühendisler tarafından geliştirilen ve toplu taşımada yeni bir dönem açan Temsa Avenue serisi “Hibrid Avenue” ile landı. Temsa Global’in ilk toplu taşıma aracı olan Dizel Euro 4 Avenue ardından üretilen CNG’li Avenue ve Dizel Euro 5 Avenue’yu takip eden Hibrid modeli ile ürün çeşitliliği lanmış .

2010 yılı son çeyreğinde seri üretime girmesi planlanan Temsa Hibrid Avenue’nun yokuş çıkarken aldığı takviye dizel motora gelen yükü, dolayısıyla yakıt tüketimini azaltmakta. Frenleme esnasında ise elektrik enerjisi üretip depolayacak olan Temsa Hibrid Avenue hem dizel hem elektrik motor ile çalışacak.

12 metrelik toplu taşıma araçları segmentinde 4 ayrı versiyonu bulunan Temsa Avenue ile toplu taşımadaki iddiasını ortaya koyan Temsa Global, bu ürün çeşitleri ile dış ve iç ihalelerin güçlü bir adayı olmaya hazırlanıyor. Toplu taşımada standartları yükselten Temsa Avenue otobüsleri hafifliği, fiyat avantajı ve engelli yolculara özel tasarımının yanı sıra gövdede kullanılan paslanmaz çelik, alüminyum ve kompozit malzemelerin birlikte uyumu ile de dikkat çekiyor.

DÜNYA STANDARTLARINDA ÜRETİM

Temsa Global CEO’su Mehmet Buldurgan, Temsa Global’in her doğruları yaptığını ifade ederek, marka ve Ar-Ge’ye yatırıma devam edeceklerini söyledi. Dünya standartlarında tasarım ve üretimi esas aldıklarını ifade eden Buldurgan, bu sayede kaliteli ürünlere imza attıklarını dile getirdi.

Buldurgan, “Gelecekte daha da önem kazanacak marka, tedarik zinciri ve özellikle sinai mülkiyet hakları rekabetinde şimdiden Avrupa’da ve ülkemizde yerimizi aldık. Bu çalışmalarımızın eseri olarak da toplu taşımacılıkta çok daha önem kazanacak Hibrid Avenue aracımızı Türkiye’ye tanıttık. Toplu taşımacılığın önemli bir oyuncusu olan Hibrid Avenue ile toplu taşıma segmentindeki ürün gamımızı lamış bulunuyoruz” .

“Yakın bir gelecekte dünyanın gündeminde daha çok yer alacak karbon salınımı, karbon ayak izi hatta bir başka deyişle karbon yönetiminde biz de üretici olarak yerimizi aldık” diyen Mehmet Buldurgan, özellikle Avrupa’nın bazı şehirlerinde başlayan düşük emisyon bölgelerinin daha da artacağına inandıklarını kaydetti.

EN İYİ KRİTER AVRUPA BİRLİĞİ

Türkiye’de toplu taşımacılığın yeniden yapılanmasının da gerekli ğunu vurgulayan Mehmet Buldurgan, konuşmasında özetle şunlara değindi:

“Yeni yapılanmada sorumluluk bazlı, özel sektör odaklı yerel yönetimler tarafından da çok sık kontrol edilen yeni bir iş modeline ihtiyaç vardır. Bu konuda bir kıyaslama yapılacaksa Avrupa Birliği mevzuatı en iyi kriterdir. Ancak burada da cesur kararlara ihtiyaç vardır. Yerel yönetimler bireylerin toplu taşıma aracını seçmesini cazip hale getirerek bireysel araç kullanımını azaltıp, hem çevreye katkı sağlar, hem de trafik sorununa çözüm getirebilirler.”