Otomotiv
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:13   Güncelleme : 13-11-2014 17:13

Dünya üretiminin beşte biri ISUZU’dan

Uluslararası Motorlu Taşıtlar Üreticileri Derneği (OICA) 2008 yılına ait dünya üretim verilerini açıkladı.

Dünya üretiminin beşte biri ISUZU’dan

Uluslararası Motorlu Taşıtlar Üreticileri Derneği (OICA) 2008 yılına ait dünya üretim verilerini açıkladı. Buna göre Isuzu Motors Limited 2008 Dünya Ağır Ticari Araç üretimini 489 bin adet ile lider olarak kapattı.

Toplamda 2.6 milyon ağır ticari aracın üretildiği Dünya pazarında Isuzu Motors Limited açık ara üretim lideri olurken, Isuzu Motors Limited’i 395 bin adet ile Daimler AG izledi.

Japon ekonomisinin en önemli kuruluşlarından biri olan Isuzu Motors Limited, dizel motor üretimi alanında dünyanın lider konumundaki üç şirketinden biri.

Ürettiği araçlarda yakaladığı kalite standartlarıyla, otomotiv endüstrisinin kalite kriterlerini değiştiren Isuzu Motors Limited, Japon otomotiv sanayinin lider üreticileri arasında yerini alıyor.

Isuzu Motors ’un Türkiye distribütörü olan Anadolu Isuzu, 1984 yılından beri lsuzu marka araçları bünyesinde üretmekte. 2008 yılını hafif kamyon ve küçük otobüs segmentlerinde lider olarak bitiren Anadolu Isuzu, yaşanmakta olan global kaynaklı krizin tüm olumsuz şartlarına rağmen, geçtiğimiz Ağustos ayı içinde yepyeni küçük otobüs serisini NOVO adı altında piyasaya sundu.