Dernekler
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:15   Güncelleme : 13-11-2014 17:15

Plaka tahdidi için çalışmalar sürüyor

İSTAB Başkanı Levent Birant, İstanbul’da plaka tahdidinin uygulamaya konulması için çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Plaka tahdidi için çalışmalar sürüyor

İSTAB Başkanı Levent Birant, İstanbul’da plaka tahdidinin uygulamaya konulması için çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Birant, Büyükşehir Belediyesi nezdinde yürüttükleri çalışmalarda kısa sürede sonuca ulaşacaklarını kaydetti.

Türkiye genelinde birçok ilde uygulamaya geçildiğini dile getiren Biran, “Yıllardır üzerinde durduğumuz en önemli sonlarımızdan biri de Plaka tahdididir. Türkiye genelinde birçok bölgede plaka tahdidi uygulamasına geçilirken maalesef İstanbul da geçilemedi. İSTAB olarak plaka tahdidini istiyoruz ancak bunun bir sac parçası uygulaması olarak değil, kişiye uygulanacak plaka tahdidi olarak. Bununla ilgili de Büyükşehir Belediyesi’nde çalışmalar devam ediyor” .

SEKTÖRE GİRİŞ-ÇIKIŞLAR DİSİPLİNE EDİLMELİ

Servis taşımacığındaki haksız rekabete de değinen İSTAB Başkanı Levent Birant, şöyle konuştu: Sektörümüzde haksız rekabet sorunu çığ gibi büyüdü. Haksız rekabeti önlemek için; şehirlerarası çalışan otobüs firmalarında ğu gibi Ulaştırma Bakanlığı’nın çıkardığı 4925 sayılı Taşıma Kanunu şehir içi taşımalarında da uygulanmalıdır. Bu sayede sektöre giriş çıkışlar disipline edilecektir.”