Dernekler
Giriş Tarihi : 22-12-2014 13:20   Güncelleme : 22-12-2014 13:20

Turizm şoförleri eğitimde

Turizm Taşımacıları Derneği’nin (TTDER) eğitime verdiği destek sürüyor. Şoförlerin eğitimi için harekete geçen TTDER, İstanbul Ticaret Odası (İTO) ve Turizm Geliştirme ve Eğitim Vakfı (TUGEV) işbirliği ile kapsamlı bir eğitim programı düzenledi.

Turizm şoförleri eğitimde

Turizm Taşımacıları Derneği’nin (TTDER) eğitime verdiği destek sürüyor. Şoförlerin eğitimi için harekete geçen TTDER, İstanbul Ticaret Odası (İTO) ve Turizm Geliştirme ve Eğitim Vakfı (TUGEV) işbirliği ile kapsamlı bir eğitim programı düzenledi. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde akademisyenler tarafından verilen eğitime, turizm taşımacılığı yapan şoförler büyük ilgi gösterdi. Eğitim programının ilk haftasında şoförlere; Otobüs İşletmeciliği, Karayolu Yolcu Taşımacılığı, Yolcu Güvenliği ve Sosyal Davranış Kuralları başlıkları altında ders verildi.

TTDER Başkanı Sümer Yığcı eğitimin önemine vurgu yaparak, “Burada şoförlerimiz daha iyi hizmet için eğitimden geçiyor. Turizm şoförü Türkiye’nin dışarıdaki yüzüdür. Biz şoförlerimize ne kadar sahip çıkarsak, onlar da Türkiye’yi ve biz turizm taşımacılarını en iyi şekilde temsil ederler. Umuyorum ki faydası büyük olacaktır” . Yığcı ayrıca İTO Başkanı İbrahim Çağlar’a verdiği destekten dolayı teşekkür etti. TTDER Başkan Vekili Mehmet Öksüz de şöyle konuştu: “Piyasada şoför bulmak artık zor. Herkese de güvenip araba veremiyorsunuz. Bir de turizm şoförü daha değerlidir. Hem tavırı hem de yabancı dil kullanımıyla diğerlerinden farklı olmak zorundadır. Bu eğitimler ileride sıfırdan şoför yetiştirmek için de faydalı olacaktır.”