Teslimatlar
Giriş Tarihi : 03-02-2017 12:54   Güncelleme : 03-02-2017 12:54

Ford Trucks, Orkun'la gelişti

Türkiye’nin önde gelen inşaat ve lojistik şirketlerinden Orkun Group ve Ford Trucks iş birliği 3. Havalimanı projesi kapsamında önemli bir dönüm noktasına ulaştı. Orkun Group, güçlü, verimli ve teknolojik Ford Trucks araçlarını Türkiye’nin dünyaya açılan kapısı olmaya hazırlanan İstanbul Yeni Havalimanı’nın hafriyat çalışmalarında kullanmaya başladı.

Ford Trucks, Orkun'la gelişti

Orkun Group ve Ford Trucks iş birliğinin ulaştığı bu büyük başarıyı kutlamak amacıyla 3. Havalimanı inşaat alanında yapılan törenine Orkun Group Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Karadeniz, Orkun Group üst düzey yöneticileri, Koç Holding Otomotiv Grubu Başkanı Cenk Çimen, Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, Ford Trucks Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Kınay ve Ford Trucks üst yönetimi katıldı. Törende Orkun Group Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Karadeniz’e plaketini, Koç Holding Otomotiv Grubu Başkanı Cenk Çimen  takdim etti.

BİRLİKTE GELİŞTİRİYORUZ

Ford Trucks’ın Orkun Group için önemini vurgulayan Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Karadeniz, “Uluslararası nakliyeciydim. 2014 yılında başlayan 3. Havalimanı projesine, aynı dönemde hafriyat taşımacılığı ile dahil k. Projede şartlar şüphesiz çok zorlu. Bu yarışında, bizi destekleyecek, yükümüzü azaltacak  çözüm ortaklarıyla ilerleme kararı aldık ve bu yönde yatırım yaptık. Ford Trucks, gerek köklü deneyimi gerekse vizyonuyla sektörün ihtiyaçlarını ve beklentilerini çok iyi bilen ve buna göre esnek çözümler sunan bir iş ortağı yaklaşımına sahip bir marka. Yerli üretici kimliği, mühendislik gücü ve de  ihtiyaca yönelik hızlı çözümler sunma itibarıyla da bizim için çok kıymetli bir marka olan Ford Trucks ile uzun vadeli bir ilişki kurarak, sektörün gelişimi  noktasında birlikte çalışmalar yapmaktan açıkçası keyif alıyoruz. Ford Trucks markası ürünleriyle, hizmetleriyle, yaklaşımlarıyla bizimle aynı yolda ve yükümüzü paylaşıyor. Bu nedenle Ford Trucks’ı tüm meslektaşlarıma tavsiye ederim”  diye konuştu.

ESNEK ÇÖZÜM SUNUYOR

Koç Holding Otomotiv Grubu Başkanı Cenk Çimen ise “Ford Trucks olarak kendimizi bir çözüm ortağı olarak görüyoruz ve müşterilerimizin ihtiyaçlarını dikkate alarak esnek çözümler üretiyoruz. Marka vaadimiz olan  Her Yükte Birlikte söylemine inanıyor ve bunu verdiğimiz tüm ürünlerde ve hizmet anlayışında yaşatmaya çalışıyoruz. Orkun Group’un karşı karşıya ğu yarışı ve zorlukları çok yakından biliyoruz. Orkun Group Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Karadeniz bu süreçte ihtiyacını bize çok net olarak tanımladı. Bu sayede de 6x4 ve 8x4 damper kamyonlarımızda çok ciddi geliştirmeler yaptık. Ekstra ağır olarak adlandırdığımız bu özel araçlar, daha güçlü ve daha zor koşullarda müşterimizin işini kolaylaştırdı” . 

GÜÇLÜ ÇEKİCİ

Yeni araç;13 litre Ecotorq motor, inşaat sahasındaki en zorlu koşullarda dahi sunduğu yüksek performansı ile öne çıkıyor. 420 PS gücündeki yeni motor, 2150 Nm’lik tork üretim kapasitesiyle yerini aldığı versiyona göre %55 daha fazla çekiş gücü sunuyor. Yeni 6x4 ve 8x4 araçlar, kabinlerinin altındaki bu gücün sayesinde, her yüksek performans gösteriyorlar. Damper, mikser ve pompa üstyapısına uygun 6x4 ve 8x4 araçlar, farklı kullanım şartları için optimum çözümler sunuyorlar. Ayrıca istek üzerine temin edilebilen arazi şartlarına uygun kullanım modları sunan 12 ileri otomatik şanzıman, ağır yükleme şartlarında avantaj sağlayan hidrolik yardımcı fren Intarder gibi donanımlar ve 7 kat artırılmış fren performansı İnşaat Serisi’ne yeni avantajlar kazandırıyor. Bunun yanında, dayanımı kanıtlanmış 10 mm kalınlığındaki ve 500 MPa gücündeki şasi ve dayanıklı arka süspansiyon gibi artılar ise aynen korunuyor.