Teslimatlar
Giriş Tarihi : 09-08-2017 12:00   Güncelleme : 09-08-2017 12:00

Küçük ama tam bir otobüs

Kentiçi toplu taşıma hizmetlerinde dönüşüm projesini hayata geçiren kocaeli Büyükşehir Belediyesi, şehrin yapısına uygun, vatandaşın rahat edebileceği araçları almaya devam ediyor. Belediye son olarak 24 adet engelli kullanımına uygun Jest teslim alarak halkın hizmetine sundu.

Küçük ama tam bir otobüs

Karsan tarafından Büyükşehir Belediyesi'ne satışı yapılan Jest+ küçük otobüsler, Plaj Yolu Otobüs İşletme Garajı’nda düzenlenen tören ile teslim edildi. Araç teslim törenine Genel Sekreter İlhan Bayram, Genel Sekreter Yardımcıları Doğan Erol, Dr. Ali Yeşildal, Toplu Taşıma Dairesi Başkanı Salih Kumbar, Ulaşım Park Genel Müdürü Yasin Özlü, Otobüs İşletme Şube  Müdürü Mehmet Akkaya ve araç şöförleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Törende satışı gerçekleştiren Karsan'dan ise Kamu Satış Müdürü Adem Ali Metin ve Satış Sonrası Hizmetler Yöneticisi Şafak Demirel'de hazır bulundu.

6,5 METRELİK OTOBÜSLER

Büyükşehir Belediyesi tarafından alınan araçlar 5.5 ile 6.5 metre uzunluğuna sahip.17 oturan, 3 ayakta ve bir engelli yolcuya hizmet verebilecek araçlarda yokuş kalkış desteği ve Şerit Takip sistemi mevcut olarak hizmet verecek. 24 adet alınan bu araçlar, alçak tabanlı ve engelli erişimine sahipler.

DAR SOKAKLAR İÇİN UYGUN

İstenen araçlar, boyut olarak büyük otobüsler için dar olan sokak veya caddelerde ulaşım hizmetinin devamlılığının sağlanması amacıyla teknik özellikleri belirlenerek tercih edildi. Bu kapsamda araçlar Valilik – Erenler – Kent konut – Üçyol, Kulfallı – Valilik, Arızlı – Valilik, Yenidoğan – Çocuk Hastanesi, Yeniköy – Gölcük, Yazlık – Gölcük, İhsaniye – İzmit, Saraylı – Gölcük Devlet Hastanesi ve Gölcük MYO – Gölcük hatları arasında hizmet verecek.

KONFORLU ULAŞIM DEVRİ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından 24 aracın hizmete alım töreninde konuşan Genel Sekreter İlhan Bayram, amaçlarının daha kaliteli ulaşım hizmeti sunmak ğunu söyledi. Bayram, "Bugün Kocaeli Büyükşehir Belediyemizin 24 yeni otobüsü daha yollara çıkıyor. Hizmete alınan 24 yeni otobüsümüz ile kentimizin yamaçlarındaki eski dar sokaklarında ve yolcu sayısı az ğu için verimli çalışmayan hatlarında konforlu yolculuk devrini başlatmış oluyoruz" .

ENGELLİLER İÇİN UYGUN

Araçların engelliler için uygun ğunun altını da çizen Genel Sekreter Bayram, şöyle devam etti: "Engelli hemşerilerimizin de rahat kullanımı dikkate alınarak dizayn edilen araçlarda aynı da dik yamaçlar için önemli bir özellik olan yokuş kalkış desteği ve düz yolda kaza önlemede etkili şerit takip sistemi bulunuyor. Allah araçlarımızı kazasız belasız kullanmayı nasip etsin. Kocaeli’mize hayırlı, uğurlu olsun." Yapılan konuşmaların ardından davetliler alınan yeni araçları inceledi. Genel Sekreter İlhan Bayram ile birlikte törene katılanlar araca binip şehir turu attı. Şehir turu belediye hizmet binası önünde son buldu.