Treyler
Giriş Tarihi : 31-01-2020 15:49   Güncelleme : 31-01-2020 15:49

Yeni dingiller pazara sunuldu

Treyler Sanayicileri Derneği (TREDER), tedarikçi ziyaretlerine Konya’da devam etti. TREDER Başkanı Yalçın Şentürk başkanlığındaki üyeler, Muammer Pırlanta Dingil’in fabrikasını ziyaret etti. TREDER üyeleri, firmanın yeni ürünü RELAX hakkında ayrıntılı bilgi alırken, fabrikadaki üretim süreçlerini yerinde görme şansı yakaladı.

Yeni dingiller pazara sunuldu

Treyler sektörünün tedarikçilerinden Muammer Pırlanta Dingil, Konya’daki iki fabrikasında dingil üretimi ve ihracatı gerçekleştiriyor. Yıllık 25 bin adetlik dingil üretimi yaptıklarını belirten Muammer Pırlanta Dingil Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Pırlanta, bugüne kadar kendi imkanları doğrultusunda yatırım yaptıklarının altını çizdi. Pırlanta; “Üretimi arttırmanın yollarını arıyoruz. Çünkü dingilin bütün kompanentlerini bünyemizde üretiyoruz. Dolayısıyla bütün bölümlerin kapasitelerini arttırmamız gerekiyor. Bu yüzden milim milim büyüyoruz” dedi.

100 BİN ADETLİK ÜRETİM

Yeni bir yatırım planlarının olduğundan da bahseden Pırlanta, tam otomatik döküm hattı ile üretim kapasitesini dörde katlayacaklarını söyledi. 67 bin metrekarelik alanda üretime geçtiklerini belirten Pırlanta, tek vardiyada 100 bin adetlik bir üretim yapabileceklerini vurguladı. Yeni ürünü Relax hakkında bilgi veren Muammer Pırlanta, 9, 12, 14, 16, 50 ton taşıma kapasiteli dingil gamına sahip olduklarını  ve Relax’ın yurtiçindeki müşterilerinin Avrupa pazarı için üretilen araçlarda kullanıldığını söyledi.  “Ayrıca Avrupa ve Rusya pazarındaki treyler imalatçılarının ihtiyaçlarını karşılamaktadır. Yeni ürün dövme, döküm ve montaj hattı   teknolojisi sayesinde daha da sağlamlaştı” diyen Pırlanta,  dümenlenebilir modelinin de  olduğu bilgisini vererek, rakiplerine göre daha kaliteli ve çok daha ekonomik olduklarının altını çizdi.

DESTEĞE İHTİYAÇ VAR

TREDER Başkanın Yalçın Şentürk, yerli üreticilerle hareket etmenin her zaman daha iyi olduğunun altını çizdi. Yerli firmaların çok önemli seviyelere ulaştığını belirten Şentürk, “Buralara ulaşmak önemli ama daha önemlisi daha da ileriye gitmek. Muammer Pırlanta Dingil, daha ileriye gitmenin yollarını arıyor. Üretim güçlerini katlıyorlar. Yeni ürünler ortaya koyuyorlar. Bu yolda onlara başarı diliyorum. Başta biz üreticiler olmak üzere tedarikçilerimizin de ciddi anlamda desteğe ihtiyacı var” şeklinde konuştu.