Treyler
Giriş Tarihi : 25-02-2015 18:50   Güncelleme : 25-02-2015 18:50

Nakliyeciler istedi, Tırsan yaptı

Tırsan, soğuk zincir taşımacılığına yönelik Frigo aracını kullanıcılarından gelen taleplere ve sahadan edindiği deneyime uygun olarak yeniledi. Hızlı soğutma ve geç ısınma özelliğiyle öne çıkan Tırsan Frigo işlevsel detaylarla donatıldı.

Nakliyeciler istedi, Tırsan yaptı

Yenilenen aracın tanıtımı ilk olarak Mersin’de yapıldı. Tırsan bayilerinden Gelecek Otomotiv ve Kemak Oto yetkililerinin tam kadro hazır bulunduğu tanıtım etkinliğine çok sayıda firma temsilcisi katıldı. Tırsan Frigo’nun ikinci durağı ise Has Otomotiv’in ev sahipliğinde Hatay .

 

Aracın geliştirilmesi aşamasında Tırsan yetkilileri; 6 ilde aracı kullanan toplam 142 müşterinin ihtiyaç ve taleplerini dinledi. Müşterilerinin ihtiyaç ve taleplerine göre Tırsan mühendisleri Frigo’yu daha da geliştirerek yenileyip, prototip merkezinde en zorlu yol koşullarında denedi. Türkiye’nin ilk ve tek treyler Ar-Ge merkezinde Tırsan Frigo’nun izolasyonunun sağladığı düşük ısı iletim değerleri termal kabin testleriyle teyit edildi.

 

DAHA FAZLA İŞLEVSELLİK VE KONFOR

 

Arka tampon kısmında bulunan dikdörtgen kesitler olası darbelere karşı tamponun zarar görmesinin engellerken, aracın 500lt’lik mazot deposunun alüminyum oluşu ise aracın boş ağırlığını aşağı çektiğinden yük taşıma kapasitesi artmakta, boş seyirde ise yakıt tüketimini azaltmaktadır. Bununla birlikte, yemek dolabında bulunan 2 adet dokunmatik led aydınlatma, hareket edebilir orta raf ve 90° açılarak masa halini alabilen kapak içi ile Tırsan Frigo pratik ve işlevsel ayrıntılarla kullanıcısına konfor sağlamaktadır. Alüminyum 90 lt su deposu ise araca yük olmadan sürücünün rahatlığını artırmaktadır.

 

TAŞIMACININ ÇÖZÜM ORTAĞI

 

-20°C ile +12°C arasındaki sıcaklıklarda taşınması gereken sıcaklık değişimine duyarlı ürünlerin taşınması için özel olarak geliştirilmiş FRC sertifikalı ağır izolasyonlu Tırsan Frigo, ATP (Agreement on the International Transportation of Goods – Malların Uluslararası Taşınmasına İlişkin Anlaşma) ve HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points – Tehlike Analizi ve Kritik Kontrol Noktaları) mevzuatına uygun olarak üretildi. Böylece Tırsan Frigo ile ilaç ve gıda taşımacılığı (et, balık, süt, sebze, meyve vb.) uluslararası taşımacılık standartlarına uygun yapılabilmekte.