Treyler
Giriş Tarihi : 18-11-2015 15:14   Güncelleme : 18-11-2015 15:14

Doğuş, Meillerle yollarını ayırdı

Doğuş Otomotiv ve Meiller’in ortaklığıyla 2008 yılında Sakarya'da kurulan Meiller Doğuş Damper Fabrikası kapandı. Fabrikadaki üretim bantlarının Meiller tarafından Almanya'ya götürüldüğü öğrenildi.

Doğuş, Meillerle yollarını ayırdı

Sene başında Krone ile yollarını ayıran Doğuş Otomotiv, şimdi de Alman üretici Meiller ile ortaklığına son verdi. Böylelikle Doğuş Otomotiv üretimden en çekilmiş . Fabrikanın kapanmasının ardın görüşmelerin devam ettiği ve Doğuş Otomotiv'in tekrar Meiller'in satışını yapacağı da edinilen bilgiler arasında.

 

TARİHÇE

 

Meiller firması, demirci ustası ve 4 demirci dükkanının sahibi Lorenz Meiller tarafından Münih yakınlarında 1850 yılında kuruldu. 2007 yılında Doğuş Otomotiv ile Meiller arasında Türkiye’deki satış ve servis hizmetlerinin verilmesi üzerine distribütörlük anlaşması imzalandı. 2008 yılında ise Doğuş Otomotiv ve Meiller’in ortaklığıyla Sakarya'da üretim tesisleri kuruldu. Mailler'in Almanya dışında ise Türkiye ile birlikte 5 üretim tesisi bulunuyor. Mailler'in 2016 yılı içerisinde ise pazarın durumuna göre Türkiye'de tek başına üretim yapmayı planladığı öğrenildi.