Teslimatlar
Giriş Tarihi : 25-10-2017 16:48   Güncelleme : 25-10-2017 16:48

Martaş 100 adet Scania aldı

Lojistik firması Martaş, 2017 yılı araç yatırım programı dahilinde 23 yıllık geleneğini bozmadı ve tercihini Scania'dan yana kullandı. Firma, 100 adet yeni nesil Scania R450 çekicileri teslim alarak filosunu güçlendirdi. Tek markadan oluşan firmanın filosundaki araç sayısı ise 500'e yükseldi.

Martaş 100 adet Scania aldı

Scania yetkili satıcısı Erçal Otomotiv tarafından Martaş Lojistik'e satışı yapılan yeni nesil Scania R450 çekiciler, düzenlenen tören ile teslim edildi. Araç teslim törenine Martaş Group Yönetim Kurulu Başkanı Abdi Kurt, Yönetim Kurulu Üyeleri Okan Kurt ve Ozan Kurt ile Scania Genel Müdürü İlhami Eksin ve Satış Müdürü Gökhan Altun katıldı.

HER İŞE UYGUN ARAÇ

Scania Genel Müdürü İlhami Eksin, Martaş ile işbirliklerinin uzun yıllara dayandığını söyledi. Eksin, “Yeni nesil Scania araçlarımızın ilk büyük teslimatını, Türkiye’nin en büyük lojistik firmalarından Martaş’a yapıyoruz. Yeni nesil Scania’yı sadece bir araç değil, müşterilerimizin ihtiyaçlarına özel tasarlanan hizmet paketleri ile eksiksiz bir taşımacılık çözümü olarak görüyoruz. Yapılan işe, taşınan ürüne uygun araçların yanında, bakım anlaşmaları, sürücü eğitimleri ve filo yönetim sistemleri gibi çeşitli hizmet paketleri ile müşterilerimize özel çözümler sunuyoruz. Yeni nesil araçlarımızla sağladığımız yüzde 5’e varan yakıt tasarrufu ile işletme ekonomisine katkı sağlarken, düşük emisyon değerleriyle sürdürülebilirlik konusunda da önemli bir adım atmış oluyoruz.” .

FİLOMUZDAKİ REFERANS SCANIA

Yeni nesil Scania çekicilerin Türkiye'de ilk defa Martaş filosunda yer almasını çok arzuladığını dile getiren Okan Kurt, teslim alınan 100 adetlik çekicilerle birlikte bu arzusunun da yerine geldiğini söyledi. Kurt, “Filomuzda 500 araç bulunmaktadır. Araçlarımızın ı ise Scania markadır. Elde ettiğimiz yakıt tasarrufu ile araçların üstün performansı da bizim için en önemli referanstır. Teslim aldığımız Yeni Nesil Scania araçların daha da artan verimliliği, gücü, konforu ve müşterilerimize sunduğumuz hizmetin kesintiye uğramaması için aslında en önemlisi olan sağlamlığı bu tercihimizde rol alan kriterlerdir.  Scania ile iş birliğimiz uzun yıllar devam edecek” diye konuştu.

HEDEF YENİ PAZARLAR

İtalya hattında çok güçlü klarını dile getiren Okan Kurt, son 5 yıldır da bu hatta ilk 3 arasında yer aldıklarının altını çizdi. Okan Kurt, hedeflerinin 2023 yılına kadar filodaki çekici sayısını bin 500'e çıkartarak yurtdışında 6 yeni hat açmak ğunu açıkladı. “Martaş Lojistik olarak büyümeye devam ediyoruz" diyen Okan Kurt, konuşmasına şöyle devam etti: "Sınır tanımayan hizmet anlayışımızla; Yurtiçi ve Avrupa ile birlikte, Kuzey Afrika, Afganistan ve Irak gibi zor pazarlarda da güvenli, kaliteli ve ında hizmet sunmaktayız. Yurtiçi ve yurtdışı İhraç ve İthal ürünlerin adreslerden alınması, depolanması, işlenmesi ve dağıtılması gibi lojistik hizmetlerini modern altyapı sistemlerimizle, güçlü iletişim ağı ve entegre bilgi yönetimi ile kolaylıkla ve sorunsuzca gerçekleştirmekteyiz.”

TÜRKİYE BÜYÜYOR

"Lojistik sektöründe kâr marjlarının düştüğü dile getirilmekte. Böyle bir ortamda siz neye güvenerek 100 adetlik bir çekici yatırımı yaptınız? Yeni müşteriler mi kazandınız, yoksa farklı bir planınız mı var" sorusu üzerine Okan Kurt, "Ülkemiz ekonomik anlamda büyüyor. Bir önceki teslimatımızda köprülerdeki yasak saatleri dile getirip, araçlarımızın ında teslimat yapamadığını ifade etmiştim. Bugün Yavuz Sultan Selim ve Osmangazi Köprüleri sayesinde Türkiye'den İtalya'ya 6 gün içerisinde aracımız gidip, geliyor. Bu sayede hem ihraç hem de ithalat malını 6 gün içerisinde gerçekleştiren tek firma haline geldik. Adeta la yarışıyoruz. Otomotiv yedek parça ve beyaz eşya taşımacılığında siz ürünü ında yetiştiremezseniz, üretim bandı durduğunda olacakları varın siz hesap edin. O hızla çalışmalarımıza devam ediyoruz. Mevcut müşterilerimiz ile yaptığımız uzun dönem kontratlarımız var. Ülkemiz büyüyor ve bizde bu büyümeye katkıda bulunmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Yatırımlarımız da bu doğrultuda gerçekleşiyor" cevabını verdi.