Teslimatlar
Giriş Tarihi : 01-07-2019 16:52   Güncelleme : 04-07-2019 15:03

Romanya ihalesi Temsa'nın

Otomotiv şirketlerinden Temsa, Romanya’da otobüs ihalesi kazandı. Romanya İç İşleri Bakanlığı’nın düzenlediği ihalede en uygun teklifi veren Temsa, bu ülkeye toplam 326 adet LD12 SB model otobüs ihraç edecek.

Romanya ihalesi Temsa'nın

Temsa, Romanya İç İşleri Bakanlığı’nın açtığı ihaleyi kazandı. 326 adet araçtan oluşan ihalenin toplam muhammen bedeli ise 46,5 milyon Euro. Temsa'dan alımı yapılacak otobüsler ise askeriye, güvenlik ve emniyet birimlerine hizmet verecek.

AVRUPA'DA BÜYÜYOR

Satış protokolünün imza töreninde konuşan True Value Capital Partners temsilcisi Evren Ünver, “Avrupa, büyüme hedeflerimiz içinde oldukça önemli bir yer tutuyor. Romanya’da gerçekleştirdiğimiz bu satış, 2019 yılı Avrupa Birliği hedeflerimize hizmet edecek, Temsa’nın pazardaki konumunu güçlendirecek. Otobüslerimiz Romanya İç İşleri Bakanlığı’nın personel taşımacılığına verimlilik, emniyet mensupları gibi son tüketicilerimize ise konfor getirecek” dedi.

İHRACATA POZİTİF KATKI

Temsa CEO’su Hasan Yıldırım ise konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Bu ihracat sadece bizim değil, ülkemizin büyüme rakamları içinde çok önemli bir yer tutuyor. Adana’da üreteceğimiz toplam 326 adet otobüsümüzü iki yıllık bir süreç içinde peyderpey Romanya’ya teslim edeceğiz. İhracat rakamlarımıza pozitif katkı yapacak bu satışımızın Temsa’ya ve Türk otomotiv sanayine hayırlı olmasını diliyorum.”