Teslimatlar
Giriş Tarihi : 16-07-2019 17:51   Güncelleme : 25-09-2019 11:50

Global Ekspres araç yatırımı yaptı

Frigofik taşımacılık alanında uzmanlaşan Global Ekspres, 2019 yılı araç yatırım programı dahilinde tercihini Renault Trucks'tan yana kullandı. Firma, siparişini verdiği 5 adet T 520 çekiciyi teslim alarak filosuna dahil etti.

Global Ekspres araç yatırımı yaptı

Merkezi Mersin’de bulunan Global Ekspres, Antalya’dan Avrupa’ya yaş meyve-sebze başta olmak üzere gıda, süs bitkileri gibi ürünlerin lojistiğini yapıyor. Artan taleplerle iş hacmini geliştiren Global Ekspres, araç yatırımlarına ağırlık verdi.

Renault Trucks yetkili satıcısı İmam Kayalıoğulları Otomotiv tarafından Global Ekspres'e satışı yapılan çekiciler, bayii tesislerinde düzenlenen tören ile teslim edildi. Araç teslim törenine; Global Ekspres Yönetim Kurulu Başkanı Derviş Erkan, Genel Müdürü Ertan Erkan ile Renault Trucks Satış Direktörü Ömer Bursalıoğlu katıldı. Törende satışı gerçekleştiren İmam Kayalıoğulları Otomotiv'den ise Genel Müdürü Feridun Kısa hazır bulundu.

İŞLETME MALİYETLERİ DÜŞÜK

Yakıt tasarrufu sayesinde aracın yıllık bakım maliyetini kendi kendine karşıladığını dile getiren Derviş Erkan, “Renault Trucks T serisi ile 100 km de ortalama 29 litre gibi bir yakıt tüketimi elde ediyoruz ki frigorifik taşımacılık alanı için çok iyi bir değer. Bir aracımızın yılda ortalama 120 bin km yol yaptığını düşünürsek, yılda tek aracın 3600 litre yakıt tasarrufu yaptığını söyleyebiliriz. Bu tasarruf da bir çekicimizin yıllık bakım-onarım maliyetlerine denk geliyor. Yani Renault Trucks çekicilerimiz, sağladığı yakıt tasarrufu ile kendi bakım-onarım giderlerini çıkartıyor. Böylece maliyet kalemlerimizden biri azalıyor.”