Teslimatlar
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:56   Güncelleme : 13-11-2014 17:56

İlk EfficientLine otobüsler Metro filosunda

Şehirlerarası yolcu taşımacılık sektörünün önde gelen firmalarından Metro Turizm, 2013 yılı araç yatırım programı dahilinde tercihini Man’dan yana da kullandı.

İlk EfficientLine otobüsler Metro filosunda

Şehirlerarası yolcu taşımacılık sektörünün önde gelen firmalarından Metro Turizm, 2013 yılı araç yatırım programı dahilinde tercihini Man’dan yana da kullandı. Firma, siparişini verdiği 50 adet Fortuna EfficientLine otobüslerin ilk partisi olan 10 adet otobüsü teslim alarak filosunu güçlendirdi.

Man, Türkiye’de tanıtımını yaptığı Fortuna EfficientLine modelinin ilk teslimatını Metro Turizm’e yaptı. 440 HP ve otomotiv şanzımanlı otobüslerin en büyük özelliği ise üstün güvenliğinin yanında düşük işletme giderleri ile yakıt sarfiyatı.

Man bayii Mapar Otomotiv tarafından Metro Turizm’e satışı yapılan 50 otobüsün ilk 10 adetlik partisi, Florya Kaşıbeyaz Restourat da düzenlenen tören ile teslim edildi. Filo yenileme ve genişletme çalışmaları kapsamında alım yapıldığı dile getirilen teslim törenin de takas ile birlikte takas ile birlikte Man Finance’den de finansman desteği alındığı bildirildi.

Düzenlenen araç teslim törenine Metro Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ertan Çakır, Yönetim Kurulu üyesi Erdem Yücel ve Tuncay Çaltekin, Pazarlama Direktörü Dinçer Yirmibeşoğlu, Metro Turizm Genel Müdürü Umut Kahraman, Kurumsal İletişim Müdürü Arzu Yaman, TOFED Başkanı Mehmet Erdoğan ve TOFED yöneticileri, MAN Otobüs Satış Müdürü Önsel Demircioğlu, Bölge Satış Müdürü Said Kardak ve Man Finance Satış Yöneticisi Doğan Gamsız katıldı. Törende Mapar Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Şahin, Satış yöneticisi Savaş Sarıkaya ve Akın Bal’da hazır bulundu.

Metro Turizm’in bağımsız bir kuruluş tarafından yapılan araştırma sonrası sektörün en itibarlı firması ödünün Metro Turizm’e verildiğinin altını çizen Metro Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ertan Çakır, “Açıkçası bu ödül bizim içinde sürpriz . Çünkü son güne kadar haberimiz olmamıştı. Aklınızda neresi varsa oraya Metro var sloganıyla çıktığımız yolda, yolcularımıza en iyi hizmeti sunmak için yatırım çalışmalarımıza devam ediyoruz. Man ile yaptığımız çalışmada bunun bir göstergesidir. Metro Turizm, ciro büyüklüğü ve taşınan yolcu sayısı açısından Türkiye’nin en büyük karayolu yolcu taşıma şirketi. Metro Turizm, Türkiye’nin dört bir yanına bulunan 895 adet aktif acentesi ve yurt içi ve yurt dışı bilet satış ağıyla 76 kentte varlık gösteriyor. Metro Turizm; yaklaşık 15 bin çalışanı ve günlük 80 bin yolcu taşıma oranıyla sektör lideridir” .