Teslimatlar
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:56   Güncelleme : 13-11-2014 17:56

Kazanç Safir’deymiş gerisi hikâye

Ankara’da inşaat faaliyetlerini yürüten 25 yıllık bireysel otobüsçü Işıner İnşaat, 5’inci otobüs alımında tercihini Temsa’dan yana kullandı.

Kazanç Safir’deymiş gerisi hikâye

Ankara’da inşaat faaliyetlerini yürüten 25 yıllık bireysel otobüsçü Işıner İnşaat, 5’inci otobüs alımında tercihini Temsa’dan yana kullandı. İnşaat firması, siparişini verdiği 1 adet 13 metrelik Safir otobüsünü teslim aldı, ikinci Safir siparişini de verdi. Işıner İnşaat ortaklarından Ayper Keklik, “yaptığımız araştırmada gerek yakıt sarfiyatı, gerekse işletme maliyetleri açısından Safir’in kazançlı ğunu gördük” .

Temsa Ankara bayii Azizoğlu Otomotiv tarafından bireysel otobüsçü Işıner İnşaat şirketine satışı yapılan Safir otobüs, bayii tesislerinde düzenlenen tören ile teslim edildi. Alınan yeni otobüsün de İstanbul Seyahat’in Ankara-Tekirdağ hattında hizmet vereceği öğrenildi. Düzenlenen araç teslim törenine Işıner İnşaat şirketi ortakları Ayper Keklik ve Ali Öztoprak ile Temsa Bölge Satış Yöneticisi İlker Canbolat katıldı. Azizoğlu Otomotiv’den ise Satış Müdürü Erkan Arıkan hazır bulundu.

Asıl faaliyet alanlarının inşaat sektörü ğunu dile getiren Işıner İnşaat ortaklarından Ayper Keklik, 25 yıldır da aile bireyleri ile birlikte otobüsçülülük yaptıklarını söyledi. Şuanda 4 otobüs ile İstanbul Seyahat’te taşımacılık hizmeti verdiklerini ifade eden Keklik, Temsa marka otobüs almadan önce ciddi bir araştırma yaptıklarını açıkladı. “Bu bizim ilk Safir otobüs yatırımız” diyen Ayper Keklik, bu alımda yakıt sarfiyatı ve işletme maliyetlerinin etkili ğunu dile getirdi. Ayper Keklik, “Otobüsçünün en büyük gider kalemini akaryakıt, yedek parça ve servisler oluşturmaktadır. Yani anlayacağınız otobüsün borcunu bitiriyorsunuz, yeniden yenilemeye giriyorsunuz ve dolayısıyla da üretici firmaya çalışmış oluyorsunuz. Temsa’yı araştırmadan önce ben de diğer otobüsçüler gibi bu işin uzmanın tek marka ğunu düşüyordum. Ama araştırdıktan sonra gördüm ki biz hem otobüs alırken, hem de servise gittiğimiz de soyuluyormuşuz. Yaptığımız araştırmada gerek yakıt sarfiyatı, gerekse işletme maliyetleri açısından Safir’in kazançlı ğunu gördük ve artık gerisinin de hikâye ğunu düşünüyorum. Şimdi filomdaki otobüs sayısı 5 . Bir otobüs alımı daha yapacağız ve tercihimiz Temsa’dır” diye konuştu.