Teslimatlar
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:56   Güncelleme : 13-11-2014 17:56

İspanya otobüsleri Ulusoy’un filosunda

Şehirlerarası yolcu taşımacılık sektörünün köklü firmalarından Ulusoy, 2013 yılı filo yenileme çalışmaları kapsamında tercihini İspanya da üretilen Irizar marka otobüslerden yana kullandı.

İspanya otobüsleri Ulusoy’un filosunda

Şehirlerarası yolcu taşımacılık sektörünün köklü firmalarından Ulusoy, 2013 yılı filo yenileme çalışmaları kapsamında tercihini İspanya da üretilen Irizar marka otobüslerden yana kullandı. Firma, siparişini verdiği 50 adet Irizar otobüsün 10’unu teslim alarak Türkiye’ye getirdi. Otobüs yatırımlarının maliyeti ise 30 milyon Euro olarak açıklandı.

Ulusoy Global Yatırımlar Holding, bünyesindeki Ulusoy ve Varan firmalarının filosunu Irizar marka otobüslerle yeniliyor. Otobüsler 2+2 ve 2+1 koltuk dizaynı ile sipariş edildi. Teknolojik yeniliklerle donatılan otobüslerin bir diğer özelliğinin ise 15 metre uzunluğunda ve 58 yolcu kapasiteli ğu bildirildi. Firmanın yeni yatırımlarla birlikte bir önceki sene 6 milyon olan yolcu sayısını 7 milyona çıkartmayı hedeflediği ifade edildi.

Alınan yeni otobüslerin işletme maliyetleri açısından da kça tasarruflu ğunu dile getiren Ulusoy ve Varan Otobüs Grubu Genel Müdürü İmran Okumuş, “Türkiye’de ilk kez 15 metrelik otobüslerle filomuzla daha fazla yolcuyu tek seferde taşıyabileceğiz. Avrupa’da yaygın olarak kullanılmaya başlayan filomuzdaki yeni otobüsler konfor açısından da kça rahat. Akaryakıt tüketimi konusunda da hayli tasarruf edip, daha çevreci bir marka olmamızı sağlayacak olan otobüsler, motorlarına müdahale edilmeden 2 milyon kilometre yol gidebiliyor” .

Karayolu yolcu taşımacılığında önceki yıllara nazaran daha büyük bir yatırım planı ile hareket ettiklerinin altını çizen İmran Okumuş, filoya katılan Irizar otobüslerini diğerlerinden ayıran en büyük özelliklerinden birinin de alkolmetreye sahip ğunu söyledi. Okumuş, “Sektörde ikram ve güvenlik standartlarını yükseltmek için gerçekleştirdiğimiz girişimlere, filomuzun yeni üyeleriyle farklı bir açılım daha getirdik. Güvenlik bizim için her birincil öncelik. Şoförler direksiyon başına geçtiği andan itibaren, alkolmetre cihazını üflemediğinde, yeni otobüsler çalışmıyor. Öte yandan diğer araçlarımızda ğu gibi, 7 gün 24 saat seyir halindeyken bile hareket merkezimizden 7-24 hız kontrolünden mekanik fonksiyonlarına kadar takip edilecek ve her sefer öncesinde tam bir teknik kontrolden sonra harekete geçecek. Güvenliğin yanı sıra yeni araçlarımız, arka koltuklara konumlanan 13 inç büyüklüğündeki dokunmatik ekranları sayesinde seyahatleri daha eğlenceli kılacak. Ulusoy ve Varan olarak amacımız, yeni uygulamalarımızla kusursuz hizmeti sunup, maksimum yolcu memnuniyeti sağlamak” diye konuştu.