Teslimatlar
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:57   Güncelleme : 13-11-2014 17:57

Ülkemiz büyüyor, bizde büyümek istiyoruz

Uluslararası nakliye ve lojistik sektörünün önde gelen firmalarından Eyüp Lojistik, 2013 yılına 150 adetlik çekici yatırımıyla imzasını attı.

Ülkemiz büyüyor, bizde büyümek istiyoruz



Uluslararası nakliye ve lojistik sektörünün önde gelen firmalarından Eyüp Lojistik, 2013 yılına 150 adetlik çekici yatırımıyla imzasını attı. Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, “150 adet çekici alımı bizi korkutmuyor. Ülkemiz büyüyor, bizde buna paralel olarak büyümek istiyoruz”
.

Filosuna ilk defa 2004 yılında Mercedes-Benz marka kamyonları dahil eden Eyüp Lojistik, geçen yıllar içerisinde tercihini hep aynı markaya yaptı. 2008 yılında 100 adet, 2011 yılında ise 101 adet Mercedes-Benz çekici alımı yapan firma, 2013 yılında sayıyı 150’ye çıkarttı. Son alımlarla birlikte Eyüp Lojistik’in filosunda 383 adet Mercedes marka araç ğu bildirildi.

Türkiye’nin en büyük ilk 500 şirketi sıralamasında 253’üncü sırada yer alan Mercedes-Benz Türk bayii Gelecek Otomotiv tarafından Eyüp Lojistik’e satışı yapılan 150 adet Axor 1840 çekici, Çırağan Sarayı’nda düzenlenen törenle teslim edildi. Araç teslim törenine Eyüp Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Karahan, Mercedes-Benz Türk Kamyon Pazarlama ve Satış Müdürü Bahadır Özbayır, Kamyon Filo Satış Müdürü Alper Kurt ve MBT Truckstore Kamyon Satış Müdürü Tolga Bilgisu katıldı. Törende Gelecek Otomotiv’den Yönetim Kurulu Başkanı Hekim Toloğ ve Genel Müdür Aziz Batgi de hazır bulundu.

YILLARA DAYANAN İŞBİRLİĞİ

Eyüp Lojistik ile işbirliklerinin uzun yıllara dayandığını ve geçen süre zarfında gelişerek devam ettiğini dile getiren Mercedes-Benz Türk Kamyon Pazarlama ve Satış Müdürü Bahadır Özbayır, 150 adetlik alımın Haziran ve Ağustos ayı içerisinde iki parti halinde landığını açıkladı. “Neyi, kaça satıyoruz önemi yok” diyen Özbayır, tek fiyat politikası üzerinde her iki tarafında mutlu ğunun altını çizdi. İşbirliğinin karşılıklı güvene dayalı ğunu ifade eden Özbayır, “Bu alımda 16 adet çekici ve 129 adet treyleri takasa aldık” .

Mercedes-Benz Türk’ün 11 yıldır pazar lideri ğunu vurgulayan Özbayır, şöyle devam etti: 1986 yılında yerli üretime başladık. Müşterilerimizin talep ve beklentilerini karşılayacak çalışmalar yaparak rakiplerimize kıyasla kısa da pazar payımızı arttırdık. 11 yıldır da pazar liderliğimiz açık ara devam etmektedir. Şuanda her iki çekiciden biri Mercedes’tir. Lojistik sektöründe de büyük firmaların tercihi olmaya devam ediyoruz.”

KANAAT ÖNDERİ…

Gelecek Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Hekim Toloğ da yaptığı konuşmada; “Bölgede kanaat önderlerinin yatırımları istikrarlı bir şekilde artarak devam ediyor. Bu da bölge halkı olarak bizleri mutlu ediyor. Yatırımları konuşuyoruz. Ekonomik büyüklükleri konuşuyoruz. Eyüp Lojistik’te kanaat önderlerindendir. Böyle bir kanaat önderi firmayla çalışmaktan kça büyük keyif aldık. Eyüp Lojistik’e yaptığı yatırımların hayırlı olmasını ve firmanın daha da büyüyerek gelecek kuşaklara emin adımlarla gitmesini Yüce Allah’tan diliyorum” açıklamasını yaptı.

ÜLKEME GÜVENİYORUM

Firmayı 1936 yılında dede Ökkeş Bartık’ın kurduğunu ve baba Abdulkadir Bartık’ın devam ettirdiğini hatırlatan Eyüp Bartık, üçüncü kuşak olarak da kendilerinin yenilikler yaparak ileriye taşıdığını söyledi. 150 adetlik yatırımlarının bölgenin büyüklüğüyle alakalı olmadığının altını çizen Bartık, farklı pencereden bakılması gerektiğini ifade etti. “Herkesin yaptığı standart işi yapmıyorum. Sıra dışı işler yapıyorum. Sıra dışı para kazanıyorum. Bölgemde firmama güvende var. Bu güveni de kullanıyorum” diyen Eyüp Bartık, kendilerinin pazardaki talebe odaklandığını ve bu arz-talebi de önceden kestiren uzman bir ekiple çalışmalar yaptıklarını söyledi. Bartık, “Örneğin İtalya pazarında 3 aylık bir yoğunluk olacak ve ondan sonra işler durulacak. Bunu önceden kestirdiğimiz için orada devam ederken, başka pazarları da araştırıyoruz. Bu da bizi büyütüyor. Yatırımlarımıza gelince; ben ülkeme güveniyorum. Tüm sektördeki yatırım ve atılımlarla birlikte ülkemiz büyüyor, bizde büyümek istiyoruz” .

Sektöründe firma ve şoförleri ile ilgili kesinlikle şikâyet konularının konuşulmadığının altını çizen Eyüp Bartık, “Sağlam işe sağlam araç gerekir. Mercedes ve ekibine sonuna kadar güveniyoruz. Biz arabalarını biliyoruz. Araca talibiz, işimizi konuşacağız. Biz müşterilerimizin yükünü çekiyoruz da peki bizim yükümüzü kim çekiyor? Mercedes’te bizim yükümüzü çekiyor. Müşterilerimizle hep iç içeyiz. Onlarla yatıp, onlarla kalkıyoruz ve hep çözüm üretiyoruz. Umarım bu işbirliğimiz de uzun yıllar devam eder” diye konuştu.