Teslimatlar
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:58   Güncelleme : 13-11-2014 17:58

Aslan payı ‘ulaşım’ın

Temsa Global, İstanbul Otobüs A.

Aslan payı ‘ulaşım’ın

Temsa Global, İstanbul Otobüs A.Ş.’nin 110 adetlik çevre dostu sıvılaştırılmış doğalgaz (CNG) ile çalışan otobüs alım ihalesini kazandı. İstanul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, yatırımlarda aslan payını ulaşıma ayırdıklarını açıkladı.

İETT filosunu yenileyen İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Otobüs A.Ş. filosuna da çevre dostu CNG ile çalışan 110 otobüsü katmak için Temsa ile anlaşma imzaladı. Saraçhane’deki İBB Başkanlık Sarayı’nda düzenlenen imza törenine İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Temsa CEO’su Dinçer Çelik, Otobüs A.Ş Genel Müdürü Abdullah Yasir Şahin ile birlikte Büyükşehir Belediyesi bürokratı katıldı.

Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşım alanındaki başarılarına yeni bir halka ekledikleri için gurur duyduğunu ifade eden Başkan Kadir Topbaş, bu sayede de yerli otobüs üretimi ve ihracatına destek verdiklerinin altını çizdi. Başkan Topbaş, “Şunu çok iyi biliyoruz ki bir şehrin medeniyet ölçüsü o şehirde yaşayan insanların toplu taşıma araçlarını kullanma oranına bağlıdır. Biz buna çok dikkat ettik. Yatırımlarda aslan payını ulaşıma ayırıyoruz. Bugüne kadar yine ulaşımda yaptığımız yatırımlar toplamı da 24.6 milyar lira. 2014 yılı sonunda da 28,2 milyar liraya erişecek” .

İstanbul’un bir yılda aldığı otobüs sayının tüm Türkiye genelinde satılan otobüslerin toplamı kadar ğunu dile getiren Topbaş, şöyle devam etti: “Diğer taraftan da Halk otobüslerimize yenilenmeleri için ciddi destek vereceğiz ki onlar da yenilensin. İstanbul’un 1 yılda aldığı otobüs sayısı Türkiye’nin 1 yılda aldığı otobüsle aynı. Yerli otobüs sanayimize her destek veriyoruz. Avrupa’da birçok otobüs üretim şirketinin krize girdiği dönemde bizim 3 bin yeni otobüs alımımız otobüs sanayimize çok ciddi destek . İstanbul’da 3 bin 315 yeni yerli otobüs devreye girdi.”

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı da törende yaptığı konuşmada Türkiye sanayisinin önemine dikkat çekti. Sabancı, “Yerli otobüs üretimi konusunu çok önemsiyoruz ve yüzde yüz Türk mühendisleri tarafından üretilen araçlarımızı İstanbulluların hizmetine sunmaktan mutluluk duyuyoruz. Otobüs sanayi açısından baktığımızda önemli bir husus karşımıza çıkıyor. Otobüs ihracatı konusunda Türkiye, yüksek işgücü ve kaliteli üretim standardı ile öne çıkıyor. Ancak ihracatta daha başarılı olmak için güçlü bir iç piyasa gerekiyor. Araçlarımızdan önce İstanbullular faydalanacaklar, onlar memnun olacaklar ki devamında dış pazarlarda daha da güç kazanalım. İhracatta başarının yolu güçlü bir iç piyasadan geçiyor. İstanbul Otobüs AŞ.’nin alımları yerli otobüs üreticileri için çok önemli fırsatlar sunuyor. Bu fırsatlar yerli sanayimizin gelişimine ve ürün geliştirme kabiliyetine katkıda bulunuyor ” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Otobüs A.Ş. Genel Müdürü Yasir Şahin ve Temsa CEO’su Dinçer Çelik otobüs alımı için sözleşmeyi imzaladı. İmzaların ardından Başkan Topbaş, Güler Sabancı ile birlikte Büyükşehir Belediyesi’nin önündeki yeni otobüste inceleme yaptı. Otobüsü bir süre kullanan Başkan Topbaş, yeni otobüsle ilgili olarak basın mensuplarına bilgi verdi.