Teslimatlar
Giriş Tarihi : 11-03-2015 16:11   Güncelleme : 11-03-2015 16:11

Turizmin patronu Temsa

Temsa otobüs piyasasındaki pazarını gün geçtikçe yükseltirken, turizm taşımacılığı alanına da hakim konumda. Temsa, 18 adet Safir model otobüsü turizm sektörünün en büyük acentelerinden biri olan Diana Travel’a 10 Mart 2015 tarihinde Antalya Havalimanı’nda teslim etti.

Turizmin patronu Temsa

“SAFİR ALMAK İÇİN ÇOK NEDEN VAR”

Temsa Safir otobüslerin teknik olarak üstün bir araç ğunu belirten, Diana Travel Yönetim Kurulu Başkanı Burak Tonbul, Safir’leri almak için çok nedenleri ğunun altını çizerek; tercih etmelerindeki birinci nedenin konfor ve bagaj hacminin iyi olması, ikincisinin dayanıklılığı ve üçüncü ve en önemli neden olarak gördüğü yakıt sarfiyatı ğunu kaydederek, “Bunların hepsini üst üste koyduğunuzda ve tabii ki, Murat Anıl Bey’in de ısrarcılığını ve projelerini koyduğunuz , bu araçları almamak çok zor,” diye konuştu. Tonbul ayrıca, Temsa’yla araçların bakım ve garantisi konusunda iyi bir anlaşma yaptıklarının da sözlerine ekledi.

2016’DA YENİ YATIRIM
Diana Travel Yönetim Kurulu Başkanı Tonbul, Diana Travel’in yıllık 1.5 milyon turist taşıdığını ve turistlerin yerli marka Temsa’yla taşımanının gurur verici ğunu belirtti. Tonbul, bu gururu kendilerine yaşatan Temsa Satış ve Pazarlama Müdürü Murat Anıl’a teşekkür ederek sözlerine başladı. Burak Tonbul, “Filomuzda 140 adet aracımız bulunuyor. Bunların 60 kadarı otobüsten oluşuyor. Diğerleri ise midibüs. 2 ya da 3 yıl içerisinde sektörün durumuna göre yeni yatırımlar yapacağız. Gelecek yıl elimizde bulunan 2011 model Mercedes ve Otokar Doruk’ları değiştireceğiz. Temsa ile şu anda planladığımız farklı bir proje var. Bu projemizi de en erken 2015 sonu en geç 2016’da gerçekleştirmiş olacağız,” .
 
YÜZDE 100 TÜRK YATIRIMI
Burak Tonbul, Diana Travel’ın 1976’dan bu yana turizm sektörünün içerisinde ğunu belirterek, “1976’da Kuşadası’nda kurulduk. 38 yıldır turizm sektörünün içerisindeyiz. Türkiye’ye en çok turist getiren firma biziz. Avrupa’da İngiliz ve Alman turistlere hizmet veriyoruz. Misafir ettiğimiz turist sayısı yıllık 1.5 milyon civarında. Müşterilerimizin önemli bölümünü kültür turlarına çıkarıyoruz. Firmamız sektöründe bir örneği daha olmayan, yüzde 100 Türk yatırımcıların sahip ğu tek firma diyebilirim,” diye konuştu.
 
TURİZM PAZARI DARALDI
Turizm sektöründe Rusya’daki krizden kaynaklanan bir daralma ğunu belirten Diana Travel Yönetim Kurulu Başkanı Tonbul, konuşmasını şöyle sürdürdü: “2015 yılının belirleyicisi Rusya pazarı olur. Yüzde 30-35 gibi bir düşüş görülüyor. Bu oran, 1 – 1.5 milyon turiste tekabül ediyor. Bu düşüş de yatak arzındaki fazlalıktan dolayı, zarar olarak geri dönüyor. Türkiye’de doların yüksekliğine rağmen, dinamik turizmciler bu açığı kapatmak için bu yıl iç turizmde yöneldi.”
 
DIANA TRAVEL HAKKINDA
Diana Travel 1976 yılında Kuşadası’nda seyahat acentesi olarak hizmete başladı. 1981 yılında ise ilk otobüs yatırımını yaparak, acente olarak verdiği hizmetin yanına taşımacılığı da ekledi. Firma 38 yıldır turizm sektörüne yüzde 100 yerli marka olarak hizmet veriyor. Filosunda 60 otobüs 80 midibüs olmak üzere toplam 140 araç bulunuyor. Firma, Avrupa ağırlıklı olarak İngiltere ve Almanya’dan yılda 1.5 milyon turist ağırlıyor.