Alışkanlık insanın ikinci bir tabiatı mıdır? Evet tabiatıdır. Alışkanlık sistemin volanı, bir denk kasnağı, onu koruyan, muhafaza eden en değerli etkendir. Bunun için en önemli şey, sinir sistemimizi kendimizin bir düşmanı yerine, bir müttefiki yapmaktır.
Eski alışkanlıklar, yeni alışkanlıklar… Ve bunların bırakılması veya elde edilmesi… Her birimizin ısrarlı bir şekilde mücadele ettiği konular değil midir? Eski alışkanlıkların bırakılması, yeni alışkanlıkların elde edilmesi için aşağıda belirteceğim hususlara bir gözden geçirmeye ne dersiniz?
1. Her işe mümkün olan en kuvvetli inisiyatifle girişmeye gayret etmeliyiz.
2. Yeni alışkanlıklar hayatımızda bir kere kuvvetli yerleşmedikçe, onu zayıflatacak küçük tavizlere asla müsaade etmemeliyiz.
3. Verdiğiniz her kararı uygulamak için muhtemel her fırsattan faydalanmalıyız.
En İYİSİ
Dağ tepesinde bir çam olamazsan, vadide bir çalı ol. Fakat oradaki en iyi büyük çalı sen ol. Çalı olamazsan bir ot parçası ol, bir yola neşe ver. Bir misk çiçeği olamazsan bir saz ol, fakat gölün içindeki en canlı saz sen ol. Hepimiz kaptan olamayız, bazılarımız tayfa olmaya mecburuz, dünyada hepimiz için birer şey var, yapacağımız iş, bize en yakın olan iştir. Cadde olamazsan patika ol, güneş olamazsan yıldız ol, kazanmak yahut kaybetmek ölçü ile değildir, sen her neysen, onun en iyisi ol. (Douglas Malloch)
İlhan Kılınç
Lojistik Alanda Yönetici
E-Mail: kilincilhan@yahoo.com
www.linkedin.com
Doç. Dr. Ramazan Arıcı
ÖHO Esnaf Odasında 2026 Seçimi
Av. Recep Hardal
Hak Aramanın Yolu
İlhan Kılınç
Lojistikten Sanata
Hande Özgül
Kalp atışı
Hayrettin Yağız
Doğru tekdir!
Göksal Purtuloğlu
Göbek bağımızı kesemiyoruz!
Sultan Süleyman Kalkan
Hak verilmez, alınır!
Sefa Ezgin
Yeşil Lojistik
Caner Tan
Eşitlik sağlandı!..
Turgay Saraçlı
Otobüsçüler Otelciler ve Angajmanları